Κόσμος|15.09.2023 12:53

Ερωτηματικά για την Ελληνίδα που πέθανε από αλλαντίαση στο Μπορντό: Η λάθος διάγνωση και η... μοιραία καθυστέρηση

Newsroom

Κρίσιμα ερωτήματα προκύπτουν αναφορικά με τον θάνατο της 32χρονης Ελληνίδας αφού κατανάλωσε σαρδέλες σε εστιατόριο της νοτιοδυτικής Γαλλίας και υπέστη αλλαντίαση. Γαλλικά ΜΜΕ αναφέρονται στην καθυστέρηση της διάγνωσης της άτυχης γυναίκας αναφέροντας ότι της είπαν αρχικά ότι υπέστη λαρυγγίτιδα.

Όπως αναφέρει το sudouest.fr, η νεαρή που έκανε διακοπές στο Μπορντό, πήγε στο νοσοκομείο στις 2 τα ξημερώματα της Παρασκευής με δυσκολία στην κατάποση και βραχνάδα. Οι γιατροί διέγνωσαν λαρυγγίτιδα και της έδωσαν εξιτήριο.

Η γυναίκα επέστρεψε στο Παρίσι με τον σύντροφό της αλλά την Κυριακή και ενώ τα συμπτώματα επέμεναν ξαναπήγε στα επείγοντα του νοσοκομείου Begin. Έμεινε για παρακολούθηση μέχρι αργά το πρωί της Δευτέρας όταν και πάλι πήρε εξιτήριο χωρίς και πάλι να έχει διαγνωστεί με αλλαντίαση και πέθανε στο σπίτι της την επόμενη ημέρα.

Το γαλλικό μέσο επικαλούμενο πηγές του αναφέρει ότι η 32χρονη δεν είχε την τυπική κλινική εικόνα ενός ασθενούς που νοσεί με αλλαντίαση. Η αλλαντίαση προκαλεί διάφορα συμπτώματα τα οποία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στους γιατρούς, όπως πεπτικές, νευρολογικές, αναπνευστικές διαταραχές και διπλωπία. Αυτά τα συμπτώματα δεν ήταν εμφανή στην 32χρονη Ελληνίδα.

«Μία από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στη διάγνωση της αλλαντίασης είναι η αξιόπιστη διάγνωση επειδή η παθολογία είναι εξαιρετικά σπάνια» λέει γιατρός.

Σημειώνεται ότι ο σύζυγός της, με τον οποίο επισκέφθηκαν μαζί το εστιατόριο νοσηλεύεται στην εντατική.

ΜπορντόΓαλλίαεστιατόριοειδήσεις τώρα