Κόσμος|21.03.2019 18:51

Νότια Κορέα: Κρυφές κάμερες σε μοτέλ μετέδιδαν ζευγάρια σε προσωπικές στιγμές

Newsroom

Περισσότεροι από 1.600 άνθρωποι βιντεοσκοπήθηκαν εν αγνοία τους σε δεκάδες μοτέλ της Νότιας Κορέας. Πρόκειται για ζευγάρια που καταγράφονταν σε προσωπικές τους στιγμές και η εικόνα τους αναμεταδίδονταν απευθείας στο Ίντερνετ!

Η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα με κάμερες που έχουν εγκατασταθεί σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση οι κάμερες είχαν εγκατασταθεί σε 42 δωμάτια 30 διαφορετικών μοτέλ. Οι εικόνες αναμεταδίδονταν απευθείας στο Ίντερνετ με παραπάνω από 4 χιλιάδες χρήστες απ' όλο τον κόσμο να παρακολουθούν. Μερικοί μάλιστα κατέβαλαν ένα  μηνιαίο ποσό κοντά στα 40 ευρώ για να έχουν πρόσβαση στο παράνομο περιεχόμενο.

Σύμφωνα με τις αρχές οι κάμερες είχαν τοποθετηθεί σε σεσουάρ, πρίζες και τηλεοράσεις. Δράστες φαίνεται να είναι τέσσερις άνδρες που τοποθέτησαν τις μικροσκοπικές αυτές κάμερες. Οι δύο έχουν συλληφθεί, ενώ οι άλλοι δύο ακόμη αναζητούνται.

Η συμμορία φαίνεται να είχε εξοικονομήσει περίπου 5.500 χιλιάδες Ευρώ από την παράνομη δράση της.

Το 2017 είχαν καταγραφεί στην ασιατική χώρα περισσότερες από 6.000 παρόμοιες υποθέσεις, όμως μόνον το 2% από αυτές είχαν οδηγήσει σε φυλάκιση των υπαιτίων. Η έξαρση του φαινομένου έχει οδηγήσει σε καμπάνιες και διαμαρτυρίες των γυναικών στη Σεούλ και σε άλλες πόλεις της Ν. Κορέας.

Νότια Κορέαπαράνομες κάμερες