Κόσμος|05.10.2023 14:28

Οι τέσσερις Τούρκοι που δολοφονήθηκαν στην Αθήνα κηδεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη

Μαρία Ζαχαράκη

Οι τέσσερις από τους έξι Τούρκους πολίτες που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της ένοπλης επίθεσης στην Αρτέμιδα στην Αττική κηδεύτηκαν στη συνοικία Κιαάτχανέ.

Οι Αμπντουραχμάν Τεκρού, Οζάν Καάν Τοζλού, Ομέρ Κανζά και Μπουράκ Ταχμάζ, οι οποίοι ήταν μεταξύ των έξι ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στην ένοπλη επίθεση κοντά στην Αθήνα κηδεύτηκαν στο κεντρικό τζαμί του Κιαάτχανε. Την επιτάφια προσευχή παρακολούθησαν πολλοί πολίτες καθώς και οι οικογένειες των νεκρών.

Μετά την προσευχή, οι σοροί των τεσσάρων κηδεύτηκαν στο νεκροταφείο Γενί Αγιάζαα.

Αίτημα έκδοσης του Μπαρίς Μπογιούν από την Ιταλία

Στο μεταξύ, στη συνάντηση της Συνόδου της Μικτής Επιτροπής Τουρκίας-Ιταλίας που πραγματοποιήθηκε χθες (4 Οκτωβρίου) στην Άγκυρα, το πρώτο θέμα στην ατζέντα της τουρκικής πλευράς ήταν η έκδοση του Μπουγιούν, ο οποίος συνελήφθη στην Ιταλία τον Απρίλιο και αφέθηκε ελεύθερος σε κατ' οίκον περιορισμό.

Η ιταλική αντιπροσωπεία ζήτησε υποστήριξη από την Τουρκία για την πρόληψη παράτυπης μετανάστευσης. Η τουρκική πλευρά,ου ζήτησε τη σύλληψη και την έκδοση του Μπαρίς Μπογιούν, έδωσε σύντομες πληροφορίες για τις εγκληματικές δραστηριότητές του στην Τουρκία. Η ιταλική αντιπροσωπεία δεν απάντησε θετικά ή αρνητικά στο αίτημα της τουρκικής πλευράς. Δήλωσε απλώς ότι θα το εξετάσει.

Ο Μπογιούν πιάστηκε και φυλακίστηκε στο Ρίμινι της Ιταλίας, όπου εισήλθε παράνομα. Όταν αφέθηκε ελεύθερος, υπέβαλε αίτηση για άσυλο. Ωστόσο, η αίτηση μπλοκαρίστηκε μετά από παρέμβαση της Τουρκίας.

Ο Μπογιούν καταζητείται από την Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης για 103 διαφορετικά εγκλήματα, όπως ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα δολοφονίας από πρόθεση, εκ προθέσεως τραυματισμό με όπλο, παραγωγή και εμπόριο ναρκωτικών ή διεγερτικών, εμπόριο όπλων, φθορά ιδιοκτησίας, εκ προθέσεως κίνδυνος γενικής ασφάλειας και απειλές.

κηδείαΑρτέμιδαειδήσεις τώραΚωνσταντινούποληδολοφονία