Κόσμος|07.10.2023 13:10

Ερντογάν: Δεν υποκλινόμαστε στην τρομοκρατία - Θα πετύχουμε τους στόχους μας

Μαρία Ζαχαράκη

Ξεκίνησε σήμερα στην Άγκυρα το 4ο έκτακτο συνέδριο, όπου θα καθοριστούν τα νέα στελέχη του κόμματος ΑΚ. «Σήμερα είναι μια εξαιρετική μέρα για τον Αιώνα της Τουρκίας. Θα καθορίσουμε το προσωπικό που θα είναι πρωτοπόροι στην πολιτική. Θα ενισχύσουμε περαιτέρω το κόμμα μας με νέες φωνές και νέα πρόσωπα», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο συγκεντρωμένο πλήθος που τον περίμενε έξω από το συνεδριακό κέντρο.

«Είμαστε αποφασισμένοι η Τουρκία να επιτύχει τους στόχους της. Δεν δίνουμε σημασία σε όσους θέλουν να μας εκφοβίσουν. Δεν υποκλινόμαστε σε όσους προσπαθούν να μας στριμώξουν, χρησιμοποιώντας τρομοκρατικές οργανώσεις. Δεν θα διστάσουμε να κάνουμε ό,τι απαιτεί η ασφάλεια της Τουρκία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, ο οποίος στη συνέχεια έστειλε μηνύματα για τις δημοτικές εκλογές.

«Το ονόμασαν τραπέζι των 6. Μετά το είπαν τραπέζι των 16, το είπαν τραπέζι των 116, τι συνέβη; Υπάρχει κάποιος από αυτό το τραπέζι στο κοινοβούλιο τώρα; Από το τραπέζι των 6, κανένας από τους πρόεδρούς τους δεν είναι στο κοινοβούλιο», δήλωσε προσθέτοντας ειρωνικά αναφερόμενος στις μάχες εντός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP: «Στα δικά μας συνέδρια δεν πετάνε καρέκλες στον αέρα».

Το σύνθημα του συνεδρίου είναι «Πάντα νέο, πάντα μπροστά για τον αιώνα της Τουρκίας».

Υπό το φως των γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Ισραήλ σήμερα το πρωί, η Τουρκία καλεί επίσης όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από παρορμητικά βήματα που θα μπορούσαν να κλιμακώσουν περαιτέρω τις εντάσεις.

Τουρκίαειδήσεις τώραΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνσυνέδριο