Κόσμος|11.10.2023 10:24

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η πίστη στην ανθρωπότητα δίνει σε έναν γιο ελπίδα πως η μητέρα του ζει μετά την επιδρομή της Χαμάς - «Είναι το πιο στοργικό ον»

Newsroom

Με αγωνία αναζητούν τους δικούς τους ανθρώπους Ισραηλινοί μετά την εισβολή της Χαμάς. Ο Νόαμ Σάγκι αναζητά στοιχεία για το τι συνέβη με την μητέρα του όταν μαχητές της Χαμάς έκαναν επιδρομή στο κιμπούτς που ζούσε η 75χρονη.

Η Άντα Σάγκι αγνοείται από το Σάββατο, αφού είπε στον γιο της, που ζει στο Λονδίνο, ότι θα πήγαινε σε ένα ασφαλές μέρος καθώς οι ισλαμιστές ένοπλοι της Χαμάς οργίαζαν μέσα στις πόλεις και στο κιμπούτς της.

«Είναι το πιο αγαπητό, στοργικό, φιλειρηνικό και δίκαιο ανθρώπινο ον», δήλωσε στο Reuters για τη γιαγιά έξι παιδιών. «Έγινε καθηγήτρια αραβικών και εβραϊκών. Το κύριο όραμά της ήταν ότι η επικοινωνία είναι το κλειδί για τη συνύπαρξη», αναφέρει ο γιος της.

Ο 53χρονος αναφέρει πως η μόνη του ελπίδα είναι πως όταν οι μαχητές έρθουν πρόσωπο με πρόσωπο με αυτούς που έχουν συλλάβει, θα τους δουν όχι ως Εβραίους ή Ισραηλινούς, αλλά ως ανθρώπους.

«Ξέρω ότι τα άτομα που το έκαναν αυτό είναι άνθρωποι. Έχουν καρδιά, έχουν μυαλό. Έχουν επιθυμίες και έχουν απογοητεύσεις, όπως όλοι μας. Ελπίζω απλώς να συνειδητοποιήσουν ότι δεν μπορείς να βάζεις τη δική σου προτεραιότητα πάνω από οποιονδήποτε άλλο», δήλωσε. «Πιστεύω ακράδαντα στην ανθρωπότητα», τόνισε ο Νόαμ.

Ο ίδιος γεννήθηκε στο κιμπούτς Nir Oz - όπου η μητέρα του έζησε τα 57 από τα 75 της χρόνια-, μετακόμισε στο Λονδίνο και εκπαιδεύτηκε ως ψυχοθεραπευτής, δουλεύοντας με οργανισμούς και ηγέτες για να τους βοηθήσει να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουν τον κόσμο.

Το μήνυμα του Νόαμ είναι ότι «τα παλιά κλειδιά δεν άνοιξαν ποτέ νέες πόρτες» εννοώντας πως η αιματοχυσία δεν θα αλλάξει τίποτα προς το καλύτερο.

Λωρίδα της ΓάζαςΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΧαμάςΠαλαιστίνηειδήσεις τώρα