Κόσμος
|
13.10.2023 15:54
Πόλεμος στο Ισραήλ – ΥΠΕΞ Τουρκίας: Παραβίαση διεθνούς δικαίου ο εξαναγκασμός των κατοίκων της Γάζας να μεταναστεύσουν
Μαρία ΖαχαράκηΗ Άγκυρα χαρακτηρίζει «απαράδεκτη» την έκκληση του Ισραήλ να μεταφερθούν οι Παλαιστίνιοι στα νότια της Γάζας εντός 24 ωρών.
«Παραβίαση διεθνούς δικαίου ο εξαναγκασμός των κατοίκων της Γάζας να μεταναστεύσουν»
Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ αναφέρει: «Ο εξαναγκασμός 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων της Γάζας, οι οποίοι υφίστανται επί μέρες αδιάκριτους βομβαρδισμούς και στερούνται ηλεκτρικού ρεύματος, νερού και τροφίμων, να μεταναστεύσουν σε μια εξαιρετικά περιορισμένη περιοχή αποτελεί σαφή παραβίαση του διεθνούς δικαίου και δεν έχει καμία θέση στην ανθρωπότητα.
Περιμένουμε από το Ισραήλ να πάρει πίσω αμέσως αυτό το σοβαρό λάθος και να τερματίσει αμέσως τις βάναυσες και μαζικές ενέργειές του εναντίον του άμαχου πληθυσμού στη Γάζα».
Διαβάστε ακόμη
- Έκρηξη και φωτιά στο εργοστάσιο της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα - 6 τραυματίες, 5 αγνοούμενες γυναίκες
- Γρίπη: Οι πιο επικίνδυνες μέρες για μετάδοση - Συνεχίζουν να πνίγονται τα νοσοκομεία
- Το απόλυτο asset του μέλλοντος: Γιατί το φαγητό θα αξίζει περισσότερο από το χρήμα
- Οι γαλάζιες αντιδράσεις για την τροπολογία για την Κεφαλογιάννη, η Mercosur που διχάζει τη ΝΔ και η Διαμαντοπούλου που αφήνει ανοικτή πόρτα στη Δεξιά