Κόσμος|16.10.2023 10:43

Ανταπόκριση του Open από το Ισραήλ: «Κυριαρχεί η αίσθηση του απρόσμενου - Εκεί που επικρατεί ησυχία ηχούν σειρήνες και εκτοξεύονται ρουκέτες»

Newsroom

Σε ρυθμούς πολέμου κινείται το Τελ Αβίβ, όπως αναφέρει η απεσταλμένη του Open στο Ισραήλ, Αδαμαντία Λιόλιου, η οποία έδωσε το πρωί στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» μια εικόνα με την κατάσταση που επικρατεί στην εμπόλεμη χώρα.

Αναλυτικά, αναφέρει: 

«Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως πραγματοποιεί χτυπήματα το τελευταίο 24ωρο σε 250 στρατιωτικούς στόχους στη Λωρίδα της Γάζας. Επίσης, πλήττει και με αεροσκάφη και με ελικόπτερα θέσεις εκτόξευσης πυραύλων όπως και στρατιωτικά αρχηγεία, όπου δίνεται το βάρος.

Την ίδια ώρα, έχει ανοίξει άλλο ένα μέτωπο, στα σύνορα της Γάζας με τον Λίβανο. Και εκεί υπάρχει συγκέντρωση των δυνάμεων με την ανακοίνωση από το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ ότι πλήττονται  και στρατιωτικοί στόχοι της Χεζμπολάχ, ως απάντηση στα χτυπήματα που είχε δεχτεί το Ισραήλ. Η συγκέντρωση των στρατευμάτων έχει συγκεντρωθεί τόσο στα βόρεια όσο και τα νότια. Σήμερα επίσης αναμένεται να πάει στο Ισραήλ και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν. Ο Αμερικανός αξιωματούχους πραγματοποιεί την δεύτερη επίσκεψή του στη χώρα.

Αυτό που ανησυχεί τις ΗΠΑ είναι μια περαιτέρω κλιμάκωση και με την εμπλοκή του Ιράν καθώς και η πρόθεση για κατάρρευση της Γάζας».

Το Ισραήλ είναι πιθανό να επισκεφτεί και ο Τζο Μπάιντεν, χωρίς ωστόσο να έχει κλειδώσει το ταξίδι αυτό, επισημαίνει. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open και της Αδαμαντίας Λιόλιου, «τίποτα δεν είναι σίγουρο για τις περιοχές αυτές και ιδίως κοντά στη Γάζα. Καταλαβαίνουμε πως η αίσθηση του απρόσμενου είναι αυτή που κυριαρχεί και δεν είναι καθόλου απίθανο εκεί που επικρατεί ησυχία να ξεκινήσουν ξαφνικά ισχυρές σειρήνες και να έχουμε ρίψη ρουκετών».

ΧαμάςΙσραήλειδήσεις τώραΤελ ΑβίβΠόλεμος στο Ισραήλ