Κόσμος|17.10.2023 13:31

Δραματική έκκληση της μητέρας της 21χρονης Ισραηλινής ομήρου: «Βοηθήστε το παιδί μου να γυρίσει πίσω - Φαίνεται τρομοκρατημένη, πονάει πολύ»

Newsroom

Η μητέρα της Μια Σεμ, η οποία εμφανίζεται στο πρώτο βίντεο ομηρίας που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, κάνει δραματική έκκληση στην ισραηλινή κυβέρνηση και τους παγκόσμιους ηγέτες να βοηθήσουν την κόρη της να γυρίσει στο σπίτι της.

«Εκλιπαρώ τον κόσμο να φέρει το μωρό μου πίσω στην πατρίδα, πήγε μόνο σε ένα φεστιβάλ για να διασκεδάσει και τώρα βρίσκεται στη Γάζα και δεν είναι η μόνη», δήλωσε η Κέρεν Σαρφ Σεμ στους δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

Η Μια ήταν ανάμεσα στους νέους που συμμετείχαν στο μουσικό φεστιβάλ Nova που πραγματοποιήθηκε στο νότιο Ισραήλ και έγινε στόχος συντονισμένης επίθεσης της Χαμάς. Τουλάχιστον 260 άνθρωποι σκοτώθηκαν, σύμφωνα με την ισραηλινή υπηρεσία διάσωσης Zaka, ενώ αρκετοί τέθηκαν σε ομηρία.

Κρατώντας μια φωτογραφία της κόρης της, η Κέρεν Σαρφ Σέμ δηλώνει ότι δεν γνώριζε αν η κόρη της ήταν νεκρή ή ζωντανή μέχρι τη Δευτέρα. Το μόνο που ήξερε ήταν ότι μπορεί να την είχαν απαγάγει.

«Είδα ότι είναι ζωντανή, είδα ότι ήταν... Άκουσα φήμες ότι την πυροβόλησαν στον ώμο ή στο πόδι, οπότε βλέπω ότι την πυροβόλησαν στον ώμο, βλέπω ότι έκανε εγχείρηση. Φαίνεται πολύ τρομοκρατημένη, φαίνεται ότι πονάει πολύ και βλέπω ότι λέει ό,τι της λένε», δήλωσε στους δημοσιογράφους, όπως αναφέρει το CNN.

Όταν είδε για πρώτη φορά το βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς, περιγράφει πως «άρχισα να φωνάζω, έπεσα στο πάτωμα και ούρλιαζα. Δεν ήξερα πραγματικά τι βλέπω και είδα το μωρό μου».

«Μετά αρχίσαμε να κλαίμε και (να σκεφτόμαστε), πως είναι ζωντανή! και να ήμασταν τόσο χαρούμενοι. Στη συνέχεια ένιωσα φόβο. (Τα συναισθήματα) είναι ένα τρενάκι του λούνα παρκ», πρόσθεσε.

Τα αδέλφια της, επίσης στη συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν ότι «εμπιστεύονται την κυβέρνηση και όλους τους ηγέτες του κόσμου να κάνουν ό,τι χρειάζεται για να φέρουν πίσω όλους τους ομήρους».

Σύμφωνα με τη Haaretz, η κοπέλα έχει διπλή υπηκοότητα καθώς είναι Γαλλοισραηλινή.

«Με λένε Μία, είμαι 21 ετών από το Σοχάμ. Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στη Γάζα. Γύρισα νωρίς το πρωί του Σαββάτου από ένα πάρτι στο Σντερότ. Τραυματίστηκα σοβαρά στο χέρι. Με έφεραν στη Γάζα και με πήγαν στο νοσοκομείο εδώ. Με φρόντιζαν, μου παρείχαν φάρμακα. Ζητώ απλώς να με γυρίσετε πίσω στο σπίτι μου το συντομότερο δυνατό, στην οικογένειά μου, στους γονείς μου, στα αδέλφια μου. Σας παρακαλώ, βγάλτε με από εδώ το συντομότερο δυνατό», λέει χαρακτηριστικά η 21χρονη κοπέλα στο βίντεο.

ειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΙσραήλΧαμάςΌμηρος