Κόσμος|18.10.2023 15:17
Σε εγρήγορση η Ευρώπη: Άσκηση με επιχείρηση εκκένωσης του εβραϊκού σχολείου της Ρώμης
NewsroomΣτο εβραϊκό σχολείο της Ρώμης πραγματοποιήθηκε άσκηση το πρωί της Τετάρτης που προέβλεπε επιχείρηση εκκένωσης του κτιρίου. Το σχολείο βρίσκεται στην όχθη του Τίβερη, στην συνοικία όπου είχε χτιστεί το γκέτο της εβραϊκής κοινότητας της Ρώμης και έχει διατηρήσει την ίδια ονομασία (Εβραϊκό Γκέτο).
Αρχικά, πολλοί κάτοικοι της περιοχής φοβήθηκαν ότι το σχολείο μπορεί να είχε λάβει τηλεφώνημα, στο οποίο να γινόταν αναφορά σε τοποθέτηση βόμβας στο εσωτερικό του και ότι για τον λόγο αυτό αποφασίσθηκε άμεσα η εκκένωση.
Η Εβραϊκή Κοινότητα της Ρώμης, όμως, έκανε γνωστό ότι ήταν μια «άσκηση προληπτικού χαρακτήρα», η οποία είχε προγραμματισθεί λεπτομερώς τις περασμένες ημέρες.
Διαβάστε ακόμη
- Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα - Τι υποστήριξαν
- Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά για πρώτη φορά ιπτάμενα τάνκερ - Τι είναι τα KC-390 και πώς αλλάζουν τις ισορροπίες
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες και «ρευστές» πολιτείες στη μάχη για τη Γερουσία
- Το σατανικό σχέδιο της Σαραμπάν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό της δολοφονώντας μια άγνωστη που γνώρισε στα social