Κόσμος|18.10.2023 17:09

Πόλεμος στο Ισραήλ - Γαλλία:Υπουργός κατηγορεί τον Καρίμ Μπενζεμά για σχέσεις με ισλαμιστές τρομοκράτες

Newsroom

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλ Νταρμανέν, κατηγόρησε τον διεθνή Γάλλο ποδοσφαιριστή, Καρίμ Μπενζεμά, για σχέσεις με διαβόητη ισλαμιστική τρομοκρατική οργάνωση.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε έχει διαβόητους δεσμούς με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα»

Ο διεθνής επιθετικός, κατά τη διάρκεια της καριέρας του, έχει τοποθετηθεί σε πολλές διαμάχες που, συχνά, συνδέονται με θέματα εντός γηπέδου, ωστόσο αυτή τη φορά, η κατηγορία που του απηύθυνε μέλος της γαλλικής κυβέρνησης είναι πολύ σοβαρή. Ο Νταρμανέν, σε συνέντευξή του στο CNews, ισχυρίστηκε ότι ο Μπενζεμά έχει σχέσεις με μία ομάδα που πολλές χώρες αναγνωρίζουν ως τρομοκρατική οργάνωση, την Μουσουλμανική Αδελφότητα. Ο Γάλλος υπουργός δήλωσε ότι, «ο Καρίμ Μπενζεμά έχει διαβόητους δεσμούς, όπως όλοι γνωρίζουμε, με τη Μουσουλμανική Αδελφότητα».

Ο διεθνής ποδοσφαιριστής δεν έχει ακόμα απαντήσει στις κατηγορίες αλλά αναμένεται να το κάνει άμεσα καθώς δεν αποφεύγει ποτέ να μιλήσει. Αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα που ο Μπενζεμά στοχοποιείται. Ο πρώην τερματοφύλακας Ντουντού Αουάτε, τον αποκάλεσε τον πρώην επιθετικό της Ρεάλ Μαδρίτης «γιο πόρνης», όταν ο δεύτερος, εν μέσω των συγκρούσεων στο Ισραήλ, εξέφρασε τη στήριξή του στον παλαιστινιακό λαό.

Λωρίδα της ΓάζαςΠαλαιστίνηΚαρίμ Μπενζεμάτρομοκρατική οργάνωσηΙσραήλΠόλεμος στο ΙσραήλΓαλλίαειδήσεις τώρα