Κόσμος|18.10.2023 19:09

Ιρλανδή ευρωβουλεύτρια ξέσπασε κατά της φον ντερ Λάιεν: «Πήγε να φωτογραφηθεί στις προετοιμασίες μια γενοκτονίας - Ήρθε η ώρα να φύγει»

Newsroom

Την παραίτηση της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ζήτησε Ιρλανδή ευρωβουλεύτρια, στηλιτεύοντας την αμέριστη στήριξη που παρείχε η πρόεδρος της Κομισιόν στο Ισραήλ κατά την επίσκεψη της στο Τελ Αβίβ.

«Ασχολούμαι με την πολιτική επί 40 χρόνια. Αλλά δεν έχω δει ποτέ μέχρι σήμερα κάτι σαν αυτό που εκτυλίσσεται σήμερα στη Γάζα. Σε δημόσια θέα, με όλο τον κόσμο να παρακολουθεί, βλέπουμε 10 μέρες ανελέητων βομβαρδισμών, το Ισραήλ να έχει σκοτώσει 1 από κάθε 1.000 κατοίκους της Γάζας μέσα σε μια εβδομάδα, ανοιχτές διακηρύξεις πολιορκίας, 24ωρα χωρίς νερό, τρόφιμα και ρεύμα, συλλογική τιμωρία αθώων ανθρώπων. Όλα παράνομα, όλα εγκλήματα πολέμου», τόνισε η ευρωοβυλεύτρια της Αριστεράς, Κλερ Ντάλι.

«Κι ενώ θα έπρεπε η Ευρωπαϊκή Ένωση να υποστηρίζει μια κατάπαυση του πυρός, την τήρηση του διεθνούς δικαίου, την προστασία των αμάχων, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν προσγειώνεται στο Τελ Αβίβ, για να φωτογραφηθεί στις προετοιμασίες μιας γενοκτονίας και λέει ότι “η Ευρώπη στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ τώρα και στο μέλλον”. Πώς τολμάει;», αναρωτήθηκε.

Η ευρωβουλέυτρια ανέβασε ένα απόσπασμα από την ομιλία της στην πλατφόρμα X, τονίζοντας πως η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν «Δεν με εκπροσωπεί. Δεν εκπροσωπεί την Ιρλανδία. Δεν εκπροσωπεί τους πολίτες της Ευρώπης.Υπερασπιζόμαστε την ειρήνη, το διεθνές δίκαιο και τη δικαιοσύνη για τον λαό της Παλαιστίνης. Ήρθε η ώρα να φύγει».

Παλαιστίνηειδήσεις τώραΙσραήλΠόλεμος στο ΙσραήλΧαμάςΛωρίδα της Γάζας