Κόσμος|26.10.2023 08:00

Πόλεμος στο Ισραήλ: Χερσαίες δυνάμεις μπήκαν με άρματα μάχης στη βόρεια Γάζα μέσα στη νύχτα

Newsroom

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή καθώς , ισραηλινές χερσαίες δυνάμεις πραγματοποίησαν από τις μεγαλύτερες επιδρομές που έχουν κάνει μέχρι στιγμής στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Sky News, επρόκειτο για μια «στοχευμένη επιδρομή» από την ταξιαρχία πεζικού Givati με χρήση αρμάτων μάχης, η οποία είχε ως στόχο «υποδομές τρομοκρατών».


Όλοι οι ισραηλινοί στρατιώτες έχουν πλέον αποχωρήσει από την περιοχή και έχουν επιστρέψει στην ισραηλινή επικράτεια.

Στην ανάρτηση των Αμυντικών Δυνάμεων του Ισραήλ επισημαίνεται ότι η επιχείρηση έλαβε χώρα στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης.

Όπως επισημαίνεται, χτυπήθηκαν πυρήνες τρομοκρατών και σημεία εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων, μαζί με άλλες υποδομές.

Σημειώνεται ότι η χερσαία επίθεση στη Γάζα αναμένεται ενώ το Ισραήλ συνεχίζει να χτυπά στόχους στη Λωρίδα της Γάζας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας χθες, καθώς αξιωματούχοι δήλωσαν ότι εξακολουθούν να προετοιμάζονται για μια επερχόμενη χερσαία εισβολή, χωρίς να δώσουν χρονοδιάγραμμα. Η Χαμάς εκτόξευσε μπαράζ ρουκετών προς το κεντρικό και νότιο Ισραήλ το βράδυ της Τετάρτης, τραυματίζοντας ελαφρά έξι ανθρώπους, μετά από αρκετές ημέρες με λιγότερους πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα.

ΧαμάςΙσραήλΛωρίδα της Γάζαςειδήσεις τώραΠόλεμος στο ΙσραήλΓάζα