Κόσμος|26.10.2023 09:54

Μινεσότα: Συνελήφθη 30χρονος γιατρός - Σκότωσε την σύζυγο με κολχικίνη για να πάρει τα χρήματα από την ασφάλεια ζωής

Newsroom

Ένας γιατρός από τη Μινεσότα, ο οποίος κάποτε εργαζόταν για τον έλεγχο για δηλητήρια συνελήφθη την Παρασκευή για την δολοφονία της συζύγου, η οποία πέθανε από δηλητηρίαση.

Ο δρ Κόνορ Μπόουμαν, 30 ετών, κατηγορείται ότι σκότωσε τη σύζυγό του, Μπέτι Μπόουμαν, η οποία ήταν 32 ετών όταν πέθανε στις 20 Αυγούστου, μόλις τέσσερις ημέρες μετά την εισαγωγή της σε νοσοκομείο.

Αφού ο θάνατός της επισημάνθηκε ως ύποπτος, η αστυνομία έμαθε ότι οι δυο τους είχαν οικονομικά και συζυγικά προβλήματα και ότι ο Κόνορ είπε ότι θα έπαιρνε ένα παχυλό ποσό από την ασφάλεια ζωής από τον θάνατό της.

Οι ερευνητές «συνέλεξαν στοιχεία που υποδηλώνουν ότι ο Κόνορ, ο οποίος κάποτε εργαζόταν στον έλεγχο δηλητηριάσεων, μπορεί να έδωσε στην Μπέτι ένα φάρμακο για μια ασθένεια που δεν είχε», ανέφερε η αστυνομία του Ρότσεστερ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με το NBC, στα μέσα Αυγούστου, η Μπέτι Μπάουμαν εισήχθη στο νοσοκομείο αφού υπέφερε από συμπτώματα διάρροιας και αφυδάτωσης. Έπειτα, παρουσίασε καρδιακά προβλήματα, υγρό στους πνεύμονες και οργανική ανεπάρκεια, σύμφωνα με την ποινική δίωξη που κατατέθηκε εναντίον του Κόνορ Μπόουμαν. Επίσης, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση μέρους του παχέος εντέρου της.

Μετά το θάνατό της, ο κατηγορούμενος ήθελε να αποτεφρώσει τη σύζυγό του, αλλά το γραφείο του ιατροδικαστή σταμάτησε την αποτέφρωση αφού διαπίστωσε ότι ο θάνατός της ήταν ύποπτος.

Η αστυνομία μίλησε με ένα άτομο που είπε στους ερευνητές ότι οι δυο τους είχαν προβλήματα στο γάμο τους και «μιλούσαν για διαζύγιο έπειτα από απιστία και επιδείνωση της σχέσης τους».

Οι ερευνητές, σύμφωνα με την καταγγελία, έμαθαν επίσης ότι ο 30χρονοος είχε χρέη, οπότε αυτός και η σύζυγός του διατηρούσαν ξεχωριστούς τραπεζικούς λογαριασμούς, και ότι ο Μπόουμαν είπε στον πληροφοριοδότη ότι επρόκειτο να πάρει 500.000 δολάρια από την ασφάλεια ζωής επειδή πέθανε η σύζυγός του.

Τα αποτελέσματα της τοξικολογικής εξέτασης στη γυναίκα έδειξαν ότι στο αίμα και στα ούρα της υπήρχε κολχικίνη. Δεν έπασχε από ουρική αρθρίτιδα, ούτε της χορηγήθηκε κολχικίνη κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο νοσοκομείο.

Ο ιατροδικαστής προσδιόρισε ως αιτία θανάτου του θύματος τις τοξικές επιδράσεις της κολχικίνης και έγραψε στην έκθεσή του πως επρόκειτο για ανθρωποκτονία. 

Ο κατηγορούμενος παραμένει κρατούμενος μέχρι τη δίκη του καθώς δεν μπόρεσε να πληρώσει την εγγύηση των 5 εκατομμυρίων δολαρίων που του έθεσε δικαστής.

δηλητηρίασηΜινεσόταΗΠΑδολοφονίαγιατρόςειδήσεις τώρα