Κόσμος|29.10.2023 19:17

Ισραήλ: Σκοτώσαμε ένοπλους στη Βόρεια Γάζα που βγήκαν μέσα από υπόγεια σήραγγα - Ρουκέτα στην Κιριάτ Σμονά

Newsroom

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε το απόγευμα της Κυριακής ότι σκότωσε έναν αριθμό ένοπλων Παλαιστινίω κοντά στο πέρασμα Erez, στη βόρεια Γάζα. Μάλιστα οι Ισραηλινοί υποστήριξαν ότι οι ένοπλοι είχαν βγει από μια υπόγεια σήραγγα μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σημείο που εξουδετερώθηκαν.

Πιο συγκεκριμένα οι IDF αναφέρουν ότι ορισμένοι πράκτορες της Χαμάς βγήκαν από μια σήραγγα κοντά στο πέρασμα και συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις των IDF. Οι IDF λένε ότι τα στρατεύματα σκότωσαν αρκετούς από τους «τρομοκράτες» και τραυμάτισαν μερικούς ακόμα. Αρκετοί ακόμη Παλαιστίνιοι ένοπλοι σκοτώθηκαν σε άλλες κοντινές μάχες, προσθέτουν οι IDF.

Επιπλέον, οι IDF λένε ότι οι χερσαίες δυνάμεις κατεύθυναν την Πολεμική Αεροπορία να πραγματοποιήσει επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον δύο περιοχών προετοιμασίας της Χαμάς, σκοτώνοντας αρκετούς πράκτορες.

Ρουκέτα έπεσε στην πόλη Κιριάτ Σμονά

Μια ρουκέτα έπεσε στην Kiryat Shmona, αναφέρουν οι τοπικές αρχές, λίγο μετά την ενεργοποίηση των σειρήνων στη βόρεια πόλη του Ισραήλ.

Οι αρχές βρίσκονται καθ' οδόν προς το σημείο της πρόσκρουσης για να διαπιστώσουν αν τραυματίστηκε κάποιος και τον βαθμό των ζημιών στις υποδομές.

Για «σφοδρές μάχες» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας κάνει λόγο η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς

«Σφοδρές μάχες» είναι σε εξέλιξη στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας μεταξύ μαχητών της Χαμάς και των ισραηλινών δυνάμεων, ανακοίνωσε η παλαιστινιακή οργάνωση.

«Οι μαχητές μας αυτή τη στιγμή δίνουν σφοδρή μάχη με αυτόματα και αντιαρματικά όπλα, με τις κατοχικές δυνάμεις που πραγματοποίησαν επιδρομή στη βορειοδυτική Γάζα», ανέφερε η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, στην ανακοίνωσή της.

Λίγο νωρίτερα οι Ταξιαρχίες ανέφεραν ότι εκτόξευσαν «βλήματα όλμων και ρουκέτες» εναντίον στρατιωτικής ισραηλινής θέσης στο Ερέζ, την κυριότερη μεθοριακή διάβαση μεταξύ Ισραήλ και Γάζας, η οποία παραμένει κλειστή από το ξέσπασμα του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου.

Λωρίδα της ΓάζαςΙσραήλειδήσεις τώραΧαμάςπόλεμοςΠαλαιστίνη