Κόσμος|29.10.2023 20:39

Ερντογάν για τα 100 χρόνια της ίδρυσης του τουρκικού κράτους: Θα αποκτήσουμε και 2ο αεροπλανοφόρο - Νέο μήνυμα σε Ισραήλ

Μαρία Ζαχαράκη

«Αυτή την ιστορική ημέρα που γιορτάζουμε την 100ή επέτειο της δημοκρατίας μας, δηλώνουμε και πάλι σε όλο τον κόσμο: Καμία ιμπεριαλιστική δύναμη δεν θα μπορέσει να εμποδίσει τη Δημοκρατία της Τουρκίας να είναι νικηφόρα και θριαμβεύουσα», σημείωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του τουρκικού κράτους και στη συνέχεια προχώρησε σε μία σημαντική ανακοίνωση.

«Με τη βοήθεια του Θεού, θα κάνουμε πάλι συμφωνία με τους Ισπανούς και θα αυξήσουμε τα αεροπλανοφόρα μας σε δύο, φέρνοντας μια ανώτερη έκδοση αυτού που ήδη έχουμε στη χώρα μας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας και στη συνέχεια έστειλε μήνυμα προς το Ισραήλ.

«Η Τουρκία είναι αυτή που τρέχει να βοηθήσει αυτούς που έχουν ανάγκη. Έχουμε δείξει αυτή τη στάση στο παρελθόν στην Κορέα, την Κύπρο, το Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, την Υεμένη και, τέλος, στο Καραμπάχ», ανέφερε και πρόσθεσε: «Σήμερα, επιδεικνύουμε την ίδια στάση για την Παλαιστίνη και τη Γάζα και προσπαθούμε να βοηθήσουμε τον λαό της Γάζας».

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΛωρίδα της ΓάζαςπόλεμοςΙσραήλειδήσεις τώρααεροπλανοφόρο