Κόσμος|31.10.2023 14:49

Τρόμος στην Αυστραλία: Καρχαρίας κατασπάραξε σέρφερ - Αγνοείται η σορός του

Newsroom

Εκτεταμένες έρευνες για πτώμα άνδρα που φέρεται να δέχθηκε βάναυση επίθεση από καρχαρία. Η αστυνομία στη Νότια Αυστραλία αναζητά τη σορό του 55χρονου, «που πιστεύεται ότι έπεσε θύμα θανατηφόρας επίθεσης».

Οι Αρχές το πρωί της Τρίτης ότι ένα άτομο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε επίθεση καρχαρία κοντά στο Streaky Bay στη χερσόνησο Eyre. Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης άρχισαν να αναζητούν τον αγνοούμενο, ωστόσο, φαίνεται πως προς το παρόν δεν έχει βρεθεί.

«Η αστυνομία και τα σωστικά συνεργεία ερευνούν τα νερά κοντά στον κόλπο Streaky Bay για το πτώμα ενός άνδρα, που πιστεύεται ότι είναι θύμα θανατηφόρας επίθεσης καρχαρία», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους.

Τι λένε αυτόπτες μάρτυρες

Περίπου στις 10:20 το πρωί της Τρίτης, 31 Οκτωβρίου, ο 55χρονος άνδρας έκανε σέρφινγκ κοντά στην παραλία Granites Beach, νότια του Streaky Bay στη χερσόνησο Eyre, όταν μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν έναν καρχαρία να του επιτίθεται, μεταδίδει η Guardian.

«Η αστυνομία του Eyre και της δυτικής περιοχής ανταποκρίθηκε αμέσως και ξεκίνησε έρευνα με τη βοήθεια των αστυνομικών επιχειρήσεων νερού, της PolAir, της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης (SES) και τοπικών εθελοντών. Το πτώμα του άνδρα δεν έχει ακόμη βρεθεί και η έρευνα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της ημέρας», αναφέρουν επίσης οι αρμόδιες Αρχές.

Ο Trevlyn Smith, ελεγκτής επεισοδίων της Κρατικής Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης, δήλωσε το πρωί της Τρίτης ότι ένα άτομο αγνοείται, πως είχε εντοπιστεί ένας καρχαρίας και ότι είχαν ανακτήσει μια σανίδα του σερφ. Τοπικά οχήματα της SES βρίσκονταν στο σημείο, ενώ σκάφη και ένα ελικόπτερο έφτασαν από τις γύρω περιοχές.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Advertiser, ένας μάρτυρας δήλωσε ότι είδε έναν καρχαρία 4,2 μέτρων να κατακρεουργεί έναν άνδρα.

ειδήσεις τώραΑυστραλίασέρφερκαρχαρίας