Κόσμος|09.11.2023 23:31

Στον χορό των κοριών και η Νότια Κορέα: Έλεγχοι σε ξενοδοχεία, δημόσια μπάνια και σάουνες

Newsroom

Έξαρση των κοριών παρατηρείται στη Νότια Κορέα, με την κυβέρνηση να προχωρά σε ελέγχους σε ξενοδοχεία, σάουνες και δημόσια μπάνιο για τον περιορισμό της εξάπλωσης τους.

Τα πρώτα κρούσματα καταγράφηκαν τον Σεπτέμβριο στο πανεπιστήμιο Keimyung, που βρίσκεται περίπου 240 χιλιόμετρα από τη Σεούλ. Δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στα ΜΜΕ τον περασμένο μήνα ανέφεραν ότι προνύμφες βρέθηκαν κάτω από τα χαλιά δημόσιας σάουνας στη γειτονική στην Incheon που γειτονεύει με τη Σεούλ. Έκτοτε παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, με 17 περιπτώσεις να έχουν καταγραφεί μόνο στη Σεούλ.

Η εξάπλωση των κοριών απασχολεί κι άλλες μεγάλες πόλεις, όπως το Παρίσι και το Λονδίνο, αλλά τα κρούσματα δεν φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους.

Η Σεούλ έχει καταρτίσει προϋπολογισμό 500 εκατομμυρίων γουόν (310.000 λίρες) για την καταπολέμηση τους. Οι αρχές έχουν κάνει ελέγχους σε πάνω από 3.000 δημόσια λουτρά, σάουνες και ξενοδοχεία.

Παράλληλα, δημιουργήθηκε γραμμή καταγγελιών για κοριούς. Μόλις υποβληθεί μια καταγγελία η περιφέρεια στέλνει μια ομάδα για να διασφαλίσει την τήρηση των κανονισμών κι ότι τα έντομα δεν θα εξαπλωθούν.

Να σημειωθεί ότι οι κοριοί δεν μεταδίδουν μολυσματικές ασθένειες, αλλά τρέφονται με αίμα, προκαλώντας δερματικά εξανθήματα και φαγούρα. Έχουν ιδιαίτερα υψηλό ρυθμό αναπαραγωγής, καθιστώντας δύσκολο έργο την εξόντωσή τους. 

ειδήσεις τώρακοριοίΣεούλΝότια Κορέα