Κόσμος|09.11.2023 17:00

Συναγερμός στη Μαδρίτη: Πυροβόλησαν ακροδεξιό πολιτικό στο κεφάλι

Newsroom

Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μαδρίτη, καθώς ο πρώην επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας στην περιοχή της Καταλονίας πυροβολήθηκε στο πρόσωπο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters ο Αλέχο Βιντάλ-Κουάντρας πυροβολήθηκε στην περιοχή Σαλαμάνκα στο κέντρο της ισπανικής πρωτεύουσας περίπου στις 13:30 το μεσημέρι, ενώ αναφέρεται ότι είχε ακόμη τις αισθήσεις του όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Το ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων EFE μετέδωσε ότι η αστυνομία αναζητούσε έναν μοτοσικλετιστή που φορούσε μαύρο κράνος σε σχέση με τους πυροβολισμούς.

Σημειώνεται ότι το θύμα της επίθεσης είναι μέλος των Ευρωπαίων Φίλων του Ισραήλ, μιας ομάδας πίεσης με στόχο την υπεράσπιση των συμφερόντων του Ισραήλ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Βιντάλ-Κουάντρας, 78 ετών, ήταν επικεφαλής του κεντροδεξιού PP στην Καταλονία, συνιδρυτής του ακροδεξιού ισπανικού κόμματος Vox και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μεταξύ 1999 και 2014.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή όπου συνέβησαν οι πυροβολισμοί. Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο ηγέτης του Λαϊκού Κόμματος Αλμπέρτο Νούνιεθ Φέιχο ζήτησε ενδελεχή αστυνομική έρευνα.

Ο ηγέτης του Vox, Σαντιάγο Αμπασκάλ, δήλωσε ότι ο Βιντάλ-Κουάντρας είναι «εκτός κινδύνου» στο νοσοκομείο. Είπε ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες σχετικά με το γιατί ο Vidal-Quadras δέχθηκε επίθεση.

ΙσπανίαΜαδρίτηειδήσεις τώραπολιτικός