Κόσμος|09.11.2023 22:33

Τρομακτικό δυστύχημα στη Νότια Κορέα: Ρομπότ μπέρδεψε εργαζόμενο με κουτί και του συνέθλιψε το κεφάλι

Newsroom

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του όταν από ρομπότ στη Νότια Κορέα το οποίο τον συνέθλιψε, καθώς δεν κατάφερε να τον ξεχωρίσει από τα κιβώτια με τα τρόφιμα που χειριζόταν. Σύμφωνα με το BBC, το περιστατικό συνέβη όταν ο άνδρας, υπάλληλος εταιρείας ρομποτικής στα 40 του, επιθεωρούσε το ρομπότ.

Το ρομποτικό χέρι, μπερδεύοντας τον άνδρα με ένα κουτί λαχανικών, τον άρπαξε και έσπρωξε το σώμα του στον ιμάντα μεταφοράς, συνθλίβοντας το πρόσωπο και το στήθος του, ανέφερε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Σύμφωνα με το Yonhap, το ρομπότ ήταν υπεύθυνο για την ανύψωση κιβωτίων με πιπεριές και τη μεταφορά τους σε παλέτες.

Ο άνδρας είχε ελέγξει τις λειτουργίες των αισθητήρων του ρομπότ ενόψει της δοκιμαστικής λειτουργίας του στο εργοστάσιο διαλογής πιπεριών στην επαρχία South Gyeongsang, η οποία είχε προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου, προσθέτει το πρακτορείο επικαλούμενο την αστυνομία.

Ο άνδρας, εργαζόμενος στην εταιρεία που κατασκεύασε τον ρομποτικό βραχίονα, εκτελούσε ελέγχους στο μηχάνημα αργά το βράδυ της Τετάρτης, όταν αυτό παρουσίασε βλάβη.

Σε δήλωσή του μετά το περιστατικό, αξιωματούχος του εξαγωγικού γεωργικού συγκροτήματος Donggoseong, στο οποίο ανήκει το εργοστάσιο, ζήτησε να δημιουργηθεί ένα «ακριβές και ασφαλές» σύστημα.

ρομπότειδήσεις τώρανεκρόςΝότια Κορέα