Κόσμος|12.11.2023 22:10

Σκοτώθηκε στη Γάζα ο παραγωγός της σειράς «Fauda» του Netflix - Μπήκε σε σήραγγα «παγιδευμένη» με εκρηκτικά

Newsroom

Νεκρός από έκρηξη κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών του Ισραήλ με τη Χαμάς, έπεσε ο παραγωγός της δημοφιλούς σειράς του Netflix Fauda (Χάος), σε ένα τραγικό παιχνίδι της μοίρας. Ο 38χρονος Matan Meir, είχε τεράστια συμβολή στην σειρά του Netflix, η οποία είχε ως επίκεντρο έναν ισραηλινό κατάσκοπο που εμπλέκεται σε τρομοκρατική συνωμοσία.

Ο κ. Meir πολεμούσε για την 551η Ταξιαρχία του Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου και τελικά έχασε τη ζωή του με τρόπο που θύμιζε τους ήρωες της σειρά που δημιούργησε.

Ο επίσημος λογαριασμός X της Fauda επιβεβαίωσε την τραγωδία, περιγράφοντας τον Meir ως «αναπόσπαστο μέλος του πληρώματος» και γράφοντας ότι το καστ και το πλήρωμα είναι «συντετριμμένοι» από τον θάνατό του.

Η πλήρης ανάρτηση αναφέρει: «Είμαστε συντετριμμένοι που γνωστοποιούμε ότι ένα από τα μέλη της οικογένειάς μας Fauda, ο Matan Meir, σκοτώθηκε σε μάχη στη Γάζα.Ο Matan ήταν αναπόσπαστο μέλος του πληρώματος. Το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από αυτή την τραγική απώλεια. Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους φίλους του Matan. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί εν ειρήνη».

Νεκρός σε «παγιδευμένη» σήραγγα με εκρηκτικά

Ο κ. Meir ήταν ένας από τους πέντε στρατιώτες των IDF που σκοτώθηκαν από μια έκρηξη λίγο έξω από υπόγεια σήραγγα η οποία αποδείχθηκε παγιδευμένη με εκρηκτικά από τη Χαμάς, σύμφωνα με τους Times of Israel. Η έκρηξη έλαβε χώρα δίπλα σε τζαμί στην περιοχή Beit Hanoun της Λωρίδας της Γάζας.

Η σειρά Fauda έχει μέχρι στιγμής τέσσερις σεζόν και έκανε το ντεμπούτο της τον Φεβρουάριο του 2015. Κέρδισε την καλύτερη δραματική σειρά και άλλες πέντε διακρίσεις στα βραβεία της Ισραηλινής Ακαδημίας το 2015.

Ένας από τους δημιουργούς της σειράς, ο Lior Raz, που υπηρέτησε στην επίλεκτη μονάδα 217 των IDF, απέτισε φόρο τιμής στον νεκρό συνάδελφό του, λέγοντας: «Ο Ματάν είναι ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στη σειρά. Ήταν ένας άνθρωπος με χρυσή καρδιά, γεμάτος καλοσύνη και προσφορά. Σε αγαπούσα Matan. Ήσουν πάντα στη διάθεσή μου κάθε στιγμή. Πάντα μου έλεγες, κανένα πρόβλημα, δεν είναι ποτέ πολύ μικρό για μένα. Ένας άνθρωπος της δουλειάς και της προσφοράς από αληθινή αγάπη».

σήραγγαθάνατοςΤο ΧάοςνεκρόςΧαμάςNetflixειδήσεις τώραέκρηξηΠόλεμος στο Ισραήλ