Κόσμος|03.12.2023 20:11

Λεπτομέρειες για το φονικό στη Νέα Υόρκη: Σκότωσε 4 άτομο με κουζινομάχαιρο και μετά έβαλε φωτιά στο σπίτι!

Newsroom

Τέσσερις άνθρωποι είναι νεκροί, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, και ένα άτομο τραυματίστηκε σοβαρά κατά την άγρια επίθεση με μαχαίρι στο Far Rockaway, στο Κουίνς της Νέας Υόρκης, το πρωί της Κυριακής, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά την ανταπόκριση στο σπίτι, όπου ξέσπασε επίσης φωτια, ενώ ο ύποπτος είναι νεκρός.

Μέλη της ίδιας οικογένειας τα θύματα

Ένα 11χρονο κορίτσι, ένα 12χρονο αγόρι, μια 44χρονη γυναίκα και ένας άνδρας γύρω στα 30 σκοτώθηκαν, και όλοι πιστεύεται ότι είναι μέλη της οικογένειας, ανέφερε η αστυνομία, σύμφωνα με το CNN.

Η αστυνομία έλαβε κλήση στο 100 λίγο μετά τις 5 το πρωί από μια νεαρή γυναίκα που τηλεφώνησε, και είπε ότι ο ξάδελφός της σκότωνε τα μέλη της οικογένειάς της, δήλωσε ο αρχηγός του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης Τζέφρι Μάντρεϊ σε συνέντευξη Τύπου το πρωί της Κυριακής.

Τραυμάτισε αστυνομικούς με κουζινομάρχαιρο

Οι αστυνομικοί ανταποκρίθηκαν σε ένα οικοδομικό τετράγωνο στο Κουίνς, όπου σταμάτησαν σε μια είσοδο και είδαν έναν άνδρα να βγαίνει με αποσκευές, σύμφωνα με τον Μάντντρεϊ.

Ο άνδρας έβγαλε ένα κουζινομάχαιρο εναντίον των αστυνομικών, μαχαίρωσε τον έναν στο λαιμό και το στήθος και χτύπησε τον άλλο στο κεφάλι, πρόσθεσε ο αρχηγός. Ένας από τους αστυνομικούς τράβηξε το όπλο του και πυροβόλησε εναντίον του υπόπτου, δήλωσε ο Μάντντρεϊ.

Ο ύποπτος, ο Κόρτνεϊ Γκόρντον, 38 ετών, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ανακοίνωσε η αστυνομία. Ο Μάντντρεϊ επαίνεσε τους αστυνομικούς, έναν βετεράνο 28 ετών και έναν βετεράνο 16 ετών.

«Θα μπορούσαν εύκολα να αφήσουν αυτό το άτομο να περάσει από μπροστά τους με τις αποσκευές του. Αντ' αυτού, σταμάτησαν, έκαναν μερικές ερωτήσεις, προσπάθησαν να πάρουν κάποιες πληροφορίες πριν μπουν κατευθείαν εκεί μέσα», είπε. «Δυστυχώς, συναντήθηκαν με τον δράστη σε αυτό το περιστατικό. Τους επιτέθηκε κατευθείαν».

Οι αστυνομικοί μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους και αναμένεται να αναρρώσουν, σύμφωνα με την αστυνομία. Ένα 11χρονο κορίτσι που βρέθηκε μπροστά από το σπίτι πέθανε από τα τραύματά του, δήλωσε η αστυνομία.

Μια πυρκαγιά στο σαλόνι και στο χώρο του φουαγιέ δεν επέτρεψε αρχικά στην αστυνομία να εισέλθει στο σπίτι, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν γρήγορα να σβήσουν τη φωτιά. Ο ύποπτος πιθανότατα έβαλε φωτιά σε έναν καναπέ βγαίνοντας από το σπίτι, δήλωσε η αστυνομία.

Αφού έσβησαν τη φωτιά, οι αξιωματούχοι βρήκαν τρεις ανθρώπους νεκρούς μέσα στο σπίτι: ένα 12χρονο αγόρι, μια 44χρονη γυναίκα και έναν άνδρα γύρω στα 30. Η αστυνομία πιστεύει ότι και οι τέσσερις πέθαναν από μαχαιριές, δήλωσε ο Μάντντρεϊ.

Μια 61χρονη γυναίκα νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Mt. Sinai σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με τον Τζόζεφ Κένι, επικεφαλής των ντετέκτιβ της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.  Ο ύποπτος για το μαχαίρωμα έχει ταυτοποιηθεί ως ένας 38χρονος κάτοικος του Μπρονξ, δήλωσε ο Κένι κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου. Έχει μία προηγούμενη σύλληψη για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με στραγγαλισμό στο Μπρονξ, δήλωσε ο Κένι.

Ο Κένι δήλωσε ότι το περιστατικό φαίνεται να σχετίζεται με την οικογένεια, αν και η αστυνομία εξακολουθεί να διεξάγει έρευνα.  

επίθεση με μαχαίριειδήσεις τώρααστυνομίαδολοφονίαΝέα Υόρκη