Κόσμος|08.12.2023 09:57

Τουρκικά ΜΜΕ για συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Ας κάνουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης»

Μαρία Ζαχαράκη

Θετική η αποτίμηση στην Τουρκία από τη συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν. Οι ελπίδες για νηνεμία στο Αιγαίο αποτυπώνεται σήμερα σε όλα τα πρωτοσέλιδα, μαζί με τον ενθουσιασμό για τη διευκόλυνση που προσφέρει η Ελλάδα στο θέμα της βίζας.

Χουριέτ

100 χρόνια μετά τη Λωζάνη.

Αγαπητέ Ταγίπ.

Πώς πρέπει να αξιολογηθεί το αιφνιδιαστικό βήμα του Ερντογάν σχετικά με την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και το ζήτημα των F-16;

Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας αναφέρεται ότι «η συμπεριφορά της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο ήταν επίσης θέμα που απασχολούσε συχνά το Κογκρέσο σχετικά με την έγκριση των F-16. Η πρόσφατη ατμόσφαιρα αποκλιμάκωσης με την Ελλάδα, όπως φάνηκε από την πρόσφατη επίσκεψη του προέδρου Ερντογάν στην Αθήνα, είναι πιθανό να βοηθήσει να ξεπεραστούν αυτές οι αντιρρήσεις».

Σαμπάχ

Ας γίνουμε παράδειγμα ειρήνης στον κόσμο.

Τζουμχουριέτ

Οι εκλογές τελείωσαν, η καλή διάθεση ξεκίνησε.

Τουρκιγέ

Ας κάνουμε το Αιγαίο θάλασσα ειρήνης.

Γενί Σαφάκ

Δεν υπάρχει πρόβλημα μεταξύ μας που δεν μπορεί να λυθεί.

Ακσάμ

Το Αιγαίο ας γίνει θάλασσα ειρήνης.

Μιλιέτ

Ανοιξιάτικοι άνεμοι στο Αιγαίο.

«Θα δούμε μια διαδικασία που θα αφήσει τους πάντες έκπληκτους»

Ο αρχισυντάκτης της εφημερίδας Μιλιέτ, Οζάι Σεντίρ, ο οποίος βρισκόταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στην Ελλάδα, δήλωσε:

«Τα βήματα θα επιταχυνθούν. Τώρα έχουν γίνει μικρά βήματα. Θα δούμε μια διαδικασία που θα αφήσει τους πάντες έκπληκτους. Το εμπόριο των 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ των δύο χωρών θα αυξηθεί στα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Θα αντικρίσουμε μια πολύ εικόνα που θα εκπλήξει στον τομέα της ενέργειας.

Ένα σημείο υπογραμμίστηκε στις συνομιλίες. Τονίστηκε ότι η γραφειοκρατία θα πρέπει να συμμορφωθεί με αυτές τις αποφάσεις. Οποιαδήποτε πρόκληση της γραφειοκρατίας δεν θα επιτραπεί.

Δεν συζητήθηκαν μόνο οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Συζητήθηκαν και οι διεθνείς εξελίξεις», δήλωσε ο ίδιος.

ελληνοτουρκικάΤουρκίαΚυριάκος ΜητσοτάκηςΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώρα