Κόσμος|11.12.2023 12:58

«Έφτιαχνα μια φαντασίωση»: Σοκάρει κατάθεση 16χρονης για τη δολοφονία της τρανς έφηβης, Brianna Ghey

Newsroom

Ένα κορίτσι που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία της έφηβης Brianna Ghey δήλωσε στο δικαστήριο ότι είχε «σκοτεινές φαντασιώσεις» να σκοτώνει και να βασανίζει ανθρώπους.

Η κατηγορούμενη, που αναφέρεται ως κορίτσι Χ, είπε ότι φαντασιωνόταν επίσης να σκοτώσει την 16χρονη Brianna, αλλά δεν είχε «καμία πρόθεση» να το κάνει πραγματικότητα.

Η Brianna, η οποία ήταν τρανσέξουαλ, μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου σε ένα πάρκο κοντά στο Warrington, στο Cheshire, στις 11 Φεβρουαρίου.

Το κορίτσι Χ και ένας έφηβος -που αναφέρεται ως αγόρι Υ- είναι οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της. Το δικαστήριο του Μάντσεστερ ανέκρινε και τους δύο, που είναι τώρα 16 ετών, αλλά ήταν 15 ετών όταν δολοφονήθηκε η Brianna, και αλληλοκατηγορούνται για το έγκλημα.

Έβλεπε βίντεο με δολοφονίες, βασανιστήρια και κατά συρροή δολοφόνους

Κατά τη δέκατη ημέρα της δίκης τους, η κοπέλα Χ κατέθεσε από το εδώλιο του μάρτυρα, κεκλεισμένων των θυρών και συνοδευόμενη από μεσάζοντα.

Είπε στους ενόρκους ότι άρχισε να φαντασιώνεται τη δολοφονία ανθρώπων στην ηλικία των 14 ετών, όταν άρχισε να ενδιαφέρεται για «σκοτεινό υλικό», όπως βίντεο με δολοφονίες, βασανιστήρια και κατά συρροή δολοφόνους.

Το κορίτσι Χ είπε ότι είχε χρησιμοποιήσει μια εφαρμογή για να αναζητήσει το υλικό αυτό στο dark web.

Στο δικαστήριο κατατέθηκε ότι την ενδιέφερε η ιδέα της δολοφονίας και οι «διαφορετικές προσωπικότητες των κατά συρροή δολοφόνων και οι ποικίλοι τρόποι με τους οποίους θα εκτελούσαν τα όσα έκαναν», αλλά είπε ότι δεν την έκαναν να θέλει να βασανίσει ή να σκοτώσει άλλους.

Η «λίστα δολοφονιών» και η «φαντασίωση»

Είπε ότι ο συγκατηγορούμενός της είχε «παρόμοια ενδιαφέροντα» και μοιραζόταν μαζί του τις «σκοτεινές φαντασιώσεις», καθώς «φαινόταν να του αρέσουν αυτά τα πράγματα».

Το κορίτσι Χ αρνήθηκε ότι είχε «εμμονή» με την Brianna, αλλά είπε ότι τη θεωρούσε «διαφορετική και ενδιαφέρουσα».

Σε μηνύματα Snapchat μεταξύ αυτής και του αγοριού Υ, εκείνος είχε αναφερθεί στην Brianna ως «αυτό» επειδή «δεν συμφωνεί με τους ανθρώπους που ήταν τρανς ή ομοφυλόφιλοι», είπε στο δικαστήριο, αλλά αρνήθηκε ότι η ίδια είχε αντι-τρανς απόψεις. Το κορίτσι Χ αρνήθηκε ότι προσπάθησε να δώσει στην Brianna υπερβολική δόση για να τη σκοτώσει λίγες εβδομάδες πριν τη μαχαιρώσει, αφού είχε γράψει στο αγόρι Υ ότι είχε δώσει στην Brianna χάπια ιβουπροφαίνης, αλλά είχε μεγάλη ανοχή και δεν είχε πεθάνει.

«Έφτιαχνα μια φαντασίωση για τη δολοφονία της Brianna, παρόλο που δεν είχα καμία πρόθεση», είπε.

Όταν ρωτήθηκε για τα άλλα πέντε παιδιά που αναφέρονται στην υποτιθέμενη «λίστα δολοφονίας» της ίδιας και του αγοριού Υ, το κορίτσι Χ είπε ότι όλα αυτά ήταν φαντασιώσεις που δεν είχε πρόθεση να κάνει πράξη.

Είχε πει στο αγόρι Y ότι ήθελε να κρατήσει τα μέλη του σώματος των υποτιθέμενων θυμάτων ως μέρος της φαντασίωσης, καθώς ήταν κάτι που έκαναν οι κατά συρροή δολοφόνοι. Το κορίτσι Χ είπε επίσης ότι κατά καιρούς αυτοτραυματιζόταν ως μηχανισμός «αντιμετώπισης» και ότι κατά καιρούς αισθανόταν αυτοκτονική και έπαιρνε φάρμακα.

Στο δικαστήριο ειπώθηκε επίσης ότι έχει «χαρακτηριστικά» αυτισμού και ΔΕΠΥ.

Η δίκη συνεχίζεται σήμερα, Δευτέρα.

έφηβηειδήσεις τώραδολοφονίανεκρή