Κόσμος|13.12.2023 11:33

Τσελίκ: Με την Ελλάδα έχουμε την ικανότητα να λύνουμε μόνοι μας τα προβλήματα - Οι τρίτοι ζημιώνουν την περιοχή

Μαρία Ζαχαράκη

«Με την Ελλάδα είμαστε γείτονες και έχουμε τη διπλωματική ικανότητα να λύνουμε μόνοι μας τα μεταξύ μας προβλήματα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, αποτιμώντας με τη σειρά του την επίσκεψη του Ερντογάν και των υπουργών του στην Αθήνα.

«Η βούληση που έδειξε ο πρόεδρός μας για να ανοίξει μια νέα σελίδα στην Αθήνα και οι δηλώσεις του για την έναρξη μιας διαδικασίας σε μια βάση win-win είναι σημαντικές. Είναι σαφές ότι όταν παρεμβαίνει κάποιος από έξω σε αυτήν εδώ τη γεωγραφία το αποτέλεσμα δεν είναι επωφελές για κανέναν, δεν είναι επωφελές ούτε για την Ελλάδα», δήλωσε ο Ομέρ Τσελίκ.

«Ο πρόεδρός μας εκεί [στην Αθήνα] είπε: “Είμαστε γειτονικές χώρες που μοιραζόμαστε την ίδια θάλασσα, την ίδια γεωγραφία, το ίδιο κλίμα και σε πολλούς τομείς ακόμη και τον ίδιο πολιτισμό”. Απ’ την στιγμή που υπάρχουν προβλήματα ακόμα και ανάμεσα σε δύο αδέρφια, είναι φυσιολογικό να υπάρχουν προβλήματα ανάμεσα σε δυο γείτονες. Το ζήτημα είναι να τα επιλύουμε. Να κάνουμε κοινά βήματα. Να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση για τον κόσμο. Δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν μπορούμε να λύσουμε. Και τώρα, μετά από όλα αυτά, πιστεύουμε ότι πρέπει να γεμίσουμε αυτή τη "νέα σελίδα" με βάση την αρχή του "καζάν-καζάν", όπως επεσήμανε και ο πρόεδρός μας, να καθίσουμε στο τραπέζι με την Ελλάδα και να ξεδιπλώσουμε όλη τη διπλωματική ικανότητα της Τουρκίας, η οποία είναι κράτος διπλωματίας», επισήμανε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος.

Ομέρ ΤσελίκΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνελληνοτουρκικάειδήσεις τώρα