Κόσμος|13.12.2023 23:33

Διεθνής κατακραυγή: Ισραηλινοί στρατιώτες βάζουν φωτιά σε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα – Εξοργιστικό βίντεο

Newsroom

Κύμα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει μια σειρά από βίντεο που δείχνουν Ισραηλινούς στρατιώτες να συμπεριφέρονται προκλητικά και χωρίς ίχνος ενσυναίσθησης για το δράμα των αμάχων στη Γάζα.

Ένα από αυτά τα δείχνει στρατιώτη του IDF να βάζει φωτιά σε ανθρωπιστική βοήθεια, την ώρα που εκατομμύρια άμαχοι κυριολεκτικά λιμοκτονούν.

Σε άλλο εμφανίζεται στρατιώτης να κρατά ένα κολιέ, ο ιδιοκτήτης του οποίου αγνοείται, και να λέει χαμογελώντας στην κάμερα «σου πήρα ένα κολιέ είναι φτιαγμένο στη Γάζα».

Τρίτο βίντεο δείχνει στρατιώτη να μετακινεί τα χαλιά που χρησιμοποιούν οι Μουσουλμάνοι για να προσευχηθούν στο μπάνιο.

«Η απανθρωποποίηση ξεκίνα από την κορυφή και φτάνει σε μεγάλο βαθμό κάτω έως τους στρατιώτες», δήλωσε ο Dror Sadot, εκπρόσωπος της ισραηλινής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα B'Tselem, η οποία καταγράφει εδώ και καιρό τις παραβιαστικές συμπεριφορές των Ισραηλινών βάρος των Παλαιστινίων.

Πάντως, φαίνεται ότι ο τεράστιος αριθμός των νεκρών που έχει αφήσει πίσω της η εκστρατεία του Ισραήλ στη Γάζα - έχουν ξεπεράσει πλέον τους 18.000 -  έχει  αναγκάσει τη διεθνή κοινότητά να επαναξιολογήσει τη στήριξη της προς το Ισραήλ. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις που έκανε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων πως οι «αδιάκριτοι βομβαρδισμοί» στη Γάζα διαβρώνουν τη διεθνή υποστήριξη για τον πόλεμο κατά της Χαμάς.

Ισραήλειδήσεις τώραΛωρίδα της ΓάζαςΧαμάςΠαλαιστίνη