Πούτιν: Ανοησίες όσα λέει ο Μπάιντεν - Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να επιτεθούμε σε χώρα του ΝΑΤΟ
NewsroomΟ ισχυρισμός του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ότι η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO αν κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι «ανοησίες», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, προσθέτοντας ότι η Μόσχα δεν έχει κανένα συμφέρον να πολεμήσει με την στρατιωτική συμμαχία του NATO.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ προειδοποίησε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ότι αν ο Πούτιν νικήσει στον πόλεμο στην Ουκρανία, τότε η Ρωσία θα επιτεθεί σε χώρα του NATO. Ο πρόεδρος Μπάιντεν δεν έδωσε σαφή στοιχεία για το σχόλιό του.
«Αυτό είναι απόλυτες ανοησίες - και πιστεύω ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν το καταλαβαίνει», δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya.
Επίσης σημείωσε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου να δικαιολογήσει την «εσφαλμένη πολιτική» του όσον αφορά τη Ρωσία.
«Η Ρωσία δεν έχει κανέναν λόγο, κανένα συμφέρον -ούτε γεωπολιτικό συμφέρον, ούτε οικονομικό, πολιτικό ούτε στρατιωτικό- να πολεμήσει με χώρες του NATO», τόνισε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
- Οι πυρκαγιές στα χρόνια της κλιματικής κρίσης - Μελετώντας την πυρογεωγραφία
- Eurostat: Η Ελλάδα πρώτη στην Ευρώπη στις καθυστερήσεις πληρωμών για ενοίκια, δάνεια και λογαριασμούς
- Μέση Ανατολή: Από το «τεντωμένο σχοινί» των αγορών, μέχρι το πυρηνικό θρίλερ και το δίλημμα της Τεχεράνης
- Τζάκρη για ΠΑΣΟΚ που ετοιμάζει και άλλες κινήσεις, το γυναικείο στοίχημα της ΕΛΑΣ και η συνάντηση Σαμαρά με Γκιλφόιλ που θορύβησε το Μαξίμου