Κόσμος|18.12.2023 22:21

Ισραήλ: Βίντεο με τρεις έντρομους ομήρους δημοσίευσε η Χαμάς - «Μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ»

Newsroom

Βιντεοσκοπημένο μήνυμα στον λογαριασμό τους στο Telegram δημοσίευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, που αποτελούν την ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς. Στο βίντεο, εμφανίζονται τρεις ηλικιωμένοι Ισραηλινοί όμηροι οι οποίοι και παρακαλούν για την απελευθέρωσή τους.

Οι τρεις άνδρες εμφανίζονται στο βίντεο, που τιτλοφορείται «Μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ», με γένια και καθισμένοι σε καρέκλες. Ο ένας σημειώνει ότι ονομάζεται Χαϊέμ Μπέρι και είναι 79 χρονών. Μιλάει στα εβραϊκά, καθισμένος ανάμεσα στους άλλους δύο ομήρους, που δείχνουν περίπου στην ίδια ηλικία. Κοιτάζοντας την κάμερα λέει ότι κρατείται μαζί με άλλους ηλικιωμένους που κάποιοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τονίζει ότι ζουν όλοι τους σε πολύ άσχημες συνθήκες.

«Είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν τον στρατό IDF»

Ο Μπέρι εμφανίζεται να λέει ότι, «είμαστε η γενιά που έθεσε τα θεμέλια για την ίδρυση του Ισραήλ. Είμαστε εκείνοι που ξεκίνησαν τον στρατό IDF. Δεν καταλαβαίνουμε γιατί μας εγκατέλειψαν εδώ» και προσθέτει κάνοντας έκκληση: «Πρέπει να μας απελευθερώσετε από εδώ. Δεν έχει σημασία το κόστος. Δε θέλουμε να γίνουμε θύματα, ως άμεση συνέπεια των αεροπορικών πληγμάτων των IDF. Απελευθερώστε μας χωρίς όρους. Μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ». Στο τέλος του βίντεο οι τρεις ηλικιωμένοι όμηροι επαναλαμβάνουν τη φράση «Μη μας αφήσετε να γεράσουμε εδώ» εν χορώ.

Χαμάς: Καμία διαπραγμάτευση αν δε σταματήσει τον πόλεμο το Ισραήλ

Από την πλευρά της Χαμάς, ο Οσάμα Χαμντάν, υψηλόβαθμο στέλεχος της οργάνωσης, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βηρυτό, τονίζει ότι πάγια θέση τους είναι πως, μέχρι το Ισραήλ να σταματήσει τον πόλεμο στη Γάζα, δεν τίθεται στο τραπέζι καμία διαπραγμάτευση για ανταλλαγή των ομήρων. Όπως είπε, «είμαστε ανοιχτοί σε πρωτοβουλίες από το Κατάρ και την Αίγυπτο για μια ανταλλαγή ομήρων που θα σταματούσε τον πόλεμο στη Γάζα».

Παλαιστίνηειδήσεις τώραΧαμάςΠόλεμος στο ΙσραήλόμηροιΙσραήλ