Κόσμος|20.12.2023 15:51

Τουρκικά ΜΜΕ για επιστολή Ζεμενίδη σε Μπλίνκεν για F-35: «Τρελάθηκε το ελληνικό λόμπι»

Μαρία Ζαχαράκη

Την αντίδραση μερίδας των τουρκικών ΜΜΕ προκάλεσε η επιστολή που έστειλε χθες ο εκτελεστικός  διευθυντής του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC) Έντι Ζεμενίδης στον υπουργό Εξωτερικών  των ΗΠΑ Άντονι  Μπλίνκεν για να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του συμβουλίου για την καθυστέρηση της πώλησης των F-35 στην Ελλάδα.

Η αναφορά του Ζεμενίδη περί ομηρίας της εμβάθυνσης των σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ εξαιτίας της «δυσλειτουργικής σχέσης με την Τουρκία» ξεσήκωσε κατηγορίες στη γείτονα χώρα για στοχοποιηση της Τουρκίας από το ελληνικό λόμπι.

Η εφημερίδα  Σοζτζού σήμερα φιλοξενεί άρθρο με τίτλο «Τρελάθηκε το ελληνικό λόμπι: Διαμαρτυρήθηκαν για τη σχέση Άγκυρας-Ουάσιγκτον στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ».

Σε αυτό γίνεται λόγος για «δηλητηριώδης επιστολή εστάλη στον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μπλίνκεν από το ελληνικό λόμπι στις ΗΠΑ, HALC» που εστάλη «ενώ η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας έχει μειωθεί πρόσφατα».

To «Κανάλι 24» πάλι, μιλά για «αντίδραση ομήρου στις ΗΠΑ» και κατηγορεί το ελληνικό λόμπι ότι στοχεύει την Τουρκία  «για τα F-35 που δεν μπορούν να πάρουν».

ΤουρκίαF35F16ΗΠΑΑντονι Μπλίνκεν