Μετέφεραν τον Ναβάλνι σε φυλακές της Σιβηρίας: «Είναι το υψηλότερο επίπεδο απομόνωσης»
NewsroomΣε φυλακές στη Σιβηρία μεταφέρθηκε ο αρχηγός της ρωσικής αντιπολίτευσης και επικριτής του Βλάντιμιρ Πούτιν Αλεξέι Ναβάλνι. Η εκπρόσωπός του, Kira Yarmysh, είπε ότι τον εντόπισαν σε μια αρκτική «αποικία φυλακών» στην πόλη Χαρπ, στην περιοχή Yamalo-Nenetsk περίπου 1.900 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μόσχας.
Πρόκειται για μία απομακρυσμένη πόλη, με περίπου 6.500 μόνιμους κάτοικους, που βιώνει ιδιαίτερά σκληρούς χειμώνες.
«Είναι σχεδόν αδύνατο να φτάσουμε σε αυτή την αποικία. Σχεδόν αδύνατο να στείλεις ακόμη και γράμματα εκεί. Αυτό είναι το υψηλότερο δυνατό επίπεδο απομόνωσης από τον κόσμο», κατήγγειλε η δικηγόρος του Ναβάλνι.
Ο πιο σημαντικός εχθρός του Βλαντιμίρ Πούτιν, εκτίει ποινή κάθειρξης 19 ετών με την κατηγορία του εξτρεμισμού. Είχε φυλακιστεί στην περιοχή Βλαντιμίρ της κεντρικής Ρωσίας, περίπου 230 χιλιόμετρα (140 μίλια) ανατολικά της Μόσχας.
Οι δικηγόροι του είχαν κάνει γνωστό ότι είχαν χάσει τα ίχνη του από τις 6 Δεκεμβρίου.
- Μπλόκα αγροτών: Τα επόμενα βήματα μετά τα μέτρα του Μητσοτάκη και η πρόταση για απόβαση τρακτέρ στην Αθήνα
- Axios: Αποκάλυψη για μυστική συνάντηση του Γουίτκοφ με τον εξόριστο διάδοχο του Ιράν, Ρεζά Παχλαβί
- Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Αγωνία για τη Λόρα - Το νέο βίντεο από Ζωγράφου και το μήνυμα του πατέρα της
- Μια μυστηριώδης λάμψη από την άκρη του σύμπαντος: Η ανθρωπότητα έλαβε σήμα... πριν από 13 δισ. χρόνια