Ρωσικά πλήγματα στη Συρία: Σκοτώθηκαν τρία παιδιά και οι γονείς τους
NewsroomΠέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, όλοι άμαχοι, μεταξύ των οποίων τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε ρωσικά πλήγματα στο τελευταίο μεγάλο προπύργιο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα μέλη ομάδων διάσωσης και μια ΜΚΟ.
Η Ρωσία, βασικός υποστηρικτής του καθεστώτος του προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ, επεμβαίνει στρατιωτικά στη Συρία από το 2015 και πραγματοποιεί τακτικά πλήγματα κατά των ανταρτών που ελέγχουν την περιοχή του Ιντλίμπ.
«Πατέρας, μητέρα και τρία από τα παιδιά τους»
«Στις 25 Δεκεμβρίου στις 22.00 (τοπική ώρα, 21.00 ώρα Ελλάδας), ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στοχοθέτησαν σπίτια στα οποία κατοικούσαν άμαχοι» στα περίχωρα της πόλης Αρμανάζ, στην επαρχία Ιντλίμπ, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αμπντέλ Χαλίμ Σεχάμπ, διασώστης στα Λευκά Κράνη.
Οι διασώστες ανέσυραν από τα χαλάσματα πέντε μέλη της ίδιας οικογένειας, «τον πατέρα, τη μητέρα και τρία από τα παιδιά τους», ενώ ένα τέταρτο παιδί, τραυματισμένο, επέζησε, σύμφωνα με τον ίδιο.
Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο και διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, επιβεβαίωσε τον απολογισμό των ρωσικών πληγμάτων που έγιναν χθες βράδυ.
- «Πάρε τη θέση πάρκινγκ που αφήνω ελεύθερη»: Η εφαρμογή του Δήμου Αθηναίων βασισμένη στην «επιθυμία ζεύξης» των πολιτών
- T. Σακελλαρόπουλος: Το Κυπριακό είναι κέντρο ερμηνείας για όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα από το 1949
- «Καμπανάκι» ειδικών: 14 πτώσεις μπαλκονιών και σοβάδων χωρίς σεισμό σε 15 μήνες - Στο μικροσκόπιο το 70% των ελληνικών ακινήτων
- «Φωτιά» στα Στενά του Ορμούζ: Χτύπησε κυπριακό πλοίο το Ιράν, αγνοείται μέλος του πληρώματος - Βομβαρδισμοί από τις ΗΠΑ ως απάντηση