Κόσμος|28.12.2023 20:00

Αποφυλακίστηκε η Gypsy Rose που έγινε σειρά: Είχε δολοφονήσει τη μητέρα της που έπασχε από Μινχάουζεν

Newsroom

Αποφυλακίστηκε πρόωρα - σύμφωνα με το ABC - η Gypsy Rose Blanchard που είχε ομολογήσει τη δολοφονία της ίδιας της μητέρας της, που «κρατούσε» για χρόνια «άρρωστη» γιατί έπασχε από το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Η «Dee Dee» Blanchard σύμφωνα με τα όσα αποκαλύφθηκαν κακοποιούσε για χρόνια την κόρη της, πείθοντας την Gypsy και το κοινό ότι ήταν εξαιρετικά άρρωστη, ενώ δεν ήταν. Όταν η ίδια το ανακάλυψε την μαχαίρωσε μέχρι θανάτου βάζοντας τον νέο της φίλο να το κάνει.

Η ιστορία της έγινε πρωτοσέλιδο για μεγάλο διάστημα στα δίκτυα των ΗΠΑ και μάλιστα έγινε και σειρά στο Hulu το 2019. 

Αν και είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια φυλακής η Gypsy είναι ελεύθερη πια.

H ιστορία της που έγινε σειρά

Η Gypsy Rose Blanchard μεγάλωσε με τη μητέρα της, Dee Dee, γνωρίζοντας όλη της τη ζωή πως έπασχε από διάφορες ασθένειες. Η μητέρα της υποστήριζε πως από μωρό είχε εμφανίσει συμπτώματα άπνοιας, ενώ στην ηλικία των 8 είχε πείσει τον κόσμο πως η κόρη της πάσχει από λευχαιμία και μυϊκή δυστροφία, πράγμα που εξηγούσε το ότι κινούνταν με καροτσάκι ενώ έτρωγε μέσω καθετήρα σίτισης.

Παράλληλα, υπεβλήθη σε αμέτρητες εγχειρίσεις, ενώ όταν τα δόντια της σάπισαν – εξαιτίας της δυνατής φαρμακευτικής αγωγής – η μητέρα της απλά της τα έβγαλε.Πέρα από την προσοχή που εισέπραξε, η Dee Dee εξαπάτησε πολλούς ανθρώπους και τους πήρε λεφτά, με σκοπό να καλύψει τα υποτιθέμενα ιατρικά έξοδα της Gypsy. Ωστόσο, όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν ο περίγυρος άρχιζε να έχει υποψίες, η Dee Dee και η άρρωστη κόρη της, μετακόμιζαν.

Όταν η Gypsy ήταν 14 ετών, ένας από τους νευρολόγους που την κούραραν, άρχισε να υποψιάζεται ότι το κορίτσι ήταν θύμα του συνδρόμου Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου, χωρίς ωστόσο να προσφύγει στις Αρχές. Πολύ αργότερα όταν ρωτήθηκε γιατί δεν μίλησε σε κάποιον, είπε ότι δεν είχε αρκετές αποδείξεις. Παράλληλα, η κοπέλα μεγάλωνε και υποψιαζόταν όλο και περισσότερο ότι η υγεία της είναι μια χαρά και ότι η μητέρα της παίζει ρόλο σε όλα αυτά.

ο 2011 η νεαρή προσπάθησε να το σκάσει με κάποιον που γνώρισε μέσω διαδικτύου, στον οποίο περιέγραψε την κατάστασή της. Η Dee Dee ωστόσο κινητοποίησε όλη τη γειτονιά και πολύ σύντομα εντόπισαν την κοπέλα. Η μητέρα της κατηγόρησε τον άνθρωπο που προσπάθησε να βοηθήσει την κόρη της ως παιδεραστή, μιας και όπως είπε ήταν ανήλικη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι η Gypsy τότε ήταν 19 ετών.

Η αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια δεν την απογοήτευσε, μιας και συνέχισε να ψάχνει τρόπο να απαλλαγεί από το μαρτύριο που περνούσε. Ο Nicholas Godejohn ήταν η μοναδική της σωτηρία. Του ζήτησε να σκοτώσει τη μητέρα της. Η Gypsy και ο Nicholas συνελήφθησαν και τότε αποκαλύφτηκε η όλη ιστορία. Το 2019 η Hulu την έκανε σειρά. Μάλιστα, η Patricia Arquette κέρδισε ένα Emmy για το ρόλο της μητέρας «Dee Dee» Blanchard στη σειρά, που ονομάζεται «The Act»!

φυλακήΗΠΑειδήσεις τώρασύνδρομο Μινχάουζεν