Κόσμος|04.01.2024 15:15

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέα στοιχεία για τον πρίγκιπα Άντριου – Συμμετείχε σε όργιο με ανήλικες; Μαρτυρία σοκ

Newsroom

Τα δικαστικά έγγραφα από τη δίκη του Τζέφρι Έπσταϊν που ήρθαν στο «φως» την Πέμπτη (04/01) εμπλέκουν εκ νέου τον πρίγκιπα Άντριου σε σεξουαλικό σκάνδαλο με ανήλικες, στο οποίο φέρεται να συμμετείχε στο νησί του παιδόφιλου επιχειρηματία στην Καραϊβική, γνωστό ως «Νησί της Αμαρτίας».

Λίγο περισσότερο από έναν χρόνο αφότου κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό κατά τον οποίο κλήθηκε να καταβάλλει στη Βιρτζίνια Τζιούφρε εκατομμύρια δολάρια, ο δούκας του Γιορκ εμπλέκεται και πάλι σε σκάνδαλο με τη συμμετοχή ανηλίκων.

Όπως προκύπτει από τις σχεδόν 1.000 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα αμερικανικό δικαστήριο, ένα από τα κορίτσια – θύματα του Έπσταϊν, ισχυρίστηκε ότι της ζητήθηκε να συνευρεθεί με τον Βρετανό γαλαζοαίματο κατά τη διάρκεια ενός οργίου στο νησί του αυτόχειρα κατηγορούμενου στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους.

«Την ανάγκασαν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τον πρίγκιπα»

Η καταγγέλλουσα, γνωστή ως Jane Done 3, κατέθεσε, το 2014, στο δικαστήριο, ότι «την ανάγκασαν να έχει σεξουαλικές σχέσεις με αυτόν τον πρίγκιπα όταν ήταν ανήλικη σε τρεις διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες». Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, αυτό συνέβη στο διαμέρισμα της Γκισλέϊν Μάξγουελ στο Λονδίνο, στη Νέα Υόρκη και στο ιδιωτικό νησί του Έπσταϊν στην Καραϊβική. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Έπσταϊν διέταξε την Jane Doe 3 να «δώσει στον πρίγκιπα ό,τι απαιτούσε». Η ίδια στην κατάθεσή της σημείωνε ότι, η Μάξγουελ «διευκόλυνε τις πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης του πρίγκιπα Άντριου ενεργώντας ως ‘μαντάμ’ για τον Επστάιν».

Στα έγγραφα περιέχονται τα ονόματα πάνω από 170 ανθρώπων, είτε συνεργατών, είτε φίλων, είτε θυμάτων του Έπσταϊν. Δημοσιοποιήθηκαν μετά από εντολή αμερικανού δικαστή τον περασμένο μήνα. Στις πάνω από 900 σελίδες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, το όνομα του πρίγκιπα Άντριου εμφανίζεται 69 φορές.

Εκεί αναφέρεται και η Βιρτζίνια Τζιούφρε η οποία, κατά την κατάθεσή της το 2016, ισχυρίστηκε ότι, η Μάξγουελ της είχε ζητήσει να κάνει σεξ με διάφορους άνδρες, μεταξύ των οποίων και ο πρίγκιπας. Τότε μία εκ των συνηγόρων της Μάξγουελ την είχε ρωτήσει αν, «εκτός από τον Γκλεν Ντούμπιν, τον πρίγκιπα Άντριου, τον Ζαν Λουκ Μπρουνέλ, τον Μπιλ Ρίτσαρντσον, έναν άλλο πρίγκιπα, τον ιδιοκτήτη μεγάλης αλυσίδας ξενοδοχείων και τον Μάρβιν Μίνσκι, υπάρχει κάποιος άλλος που η Γκισλέιν Μάξγουελ σας διέταξε να πάτε να κάνετε σεξ;». Η καταγγέλλουσα είχε απαντήσει, «είμαι απόλυτα σίγουρη ότι υπάρχει. Αλλά μπορώ να θυμηθώ τα ονόματα όλων; Όχι».

Μεταξύ των εγγράφων υπάρχει και η κατάθεση μιας γυναίκας ονόματι Johanna Sjoberg, η οποία καταγγέλλει ότι, το 2001, ενώ καθόταν σε έναν καναπέ στο διαμέρισμα του Επστάιν στο Μανχάταν, ο πρίγκιπας Άντριου άγγιξε το στήθος της.

ανήλικεςΓκισλέιν ΜάξουελΣκάνδαλο Επστάινειδήσεις τώρασεξουαλική κακοποίησηΤζέφρι Έπσταϊνπρίγκιπας Άντριου