Κόσμος|05.01.2024 07:55

Τρέμουν οι μελλοντολόγοι: μια προφητεία για το 2024 επαληθεύτηκε με το «καλημέρα» - Τι θα ακολουθήσει

Newsroom

Τι πιο σύνηθες από προβλέψεις, προγνώσεις, ζωδιακές επισκοπήσεις με το «έμπα» του νέου χρόνου. Κι ακόμα δεν περπάτησε καλά καλά το 2024 και μια από τις προβλέψεις του διάσημου Νοστράδαμου βγήκε αληθινή. Τι θα ακολουθήσει; Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Κάποιοι, τα τελευταία χρόνια, αισθάνονταν εξαιρετικά άβολα και αγχωμένοι, παρακολουθώντας πληθώρα σημαντικών παγκόσμιων γεγονότων που εξελίσσονται. Πόλεμοι, σεισμοί, λοιμοί, λιμοί και καταποντισμοί και το τέλος του κόσμου να έρχεται από τα παγόβουνα που λιώνουν σαν παγωτά «πύραυλοι»…

Ήδη, το 2024 μετράει πέντε ημέρες και οι (ψαγμένοι) άνθρωποι μελετούν τον Νοστράδαμο, ορώντας το παρόν για να χαράξουν το μέλλον. Και τους καταλαμβάνει αγωνία και άγχος όταν διαπιστώνουν ότι μια από τις προφητείες του για εφέτος, (ίσως και να) έχει ήδη πραγματοποιηθεί. Αν είναι αλήθεια ότι προέβλεψε αυτό το σημαντικό γεγονός που «ξημέρωσε» με τη νέα χρονιά, ε, φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε πολύ καλή πορεία για τα υπόλοιπα.

Ο Νοστράδαμος, ο διάσημος γάλλος (και) αστρολόγος έχει γράψει κάπου 6.338 προφητείες, μάλλον με σκοτεινή διάθεση και βαριά ψυχολογία και κάθε χρόνο κάποιοι μαζεύουν κάμποσες από αυτές, τις προσαρμόζουν στα δικά μας δεδομένα και τις παρουσιάζουν, περιμένοντας ανελλιπώς το τέλος του κόσμου!

Να επισημάνουμε ότι, πολλές από τις προβλέψεις του Νοστράδαμου, όπως η άνοδος στην εξουσία του Αδόλφου Χίτλερ, ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, η τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, η Γαλλική Επανάσταση και η εφεύρεση της ατομικής βόμβας έχουν ερμηνευθεί ως ακριβείς. Πώς; Ο καθένας ερμηνεύει κατά το δοκούν… και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε… Επίσης ο Νοστράδαμος εικάζεται ότι έχει προβλέψει την πανδημία του κορονοϊού το 2020, όπως διατείνονται οι φανατικοί μελετητές του. Σύμφωνα με το Yearly-Horoscope, πάνω από το 70% των προφητειών του έχουν εκπληρωθεί μέχρι στιγμής. Και που ‘σαι ακόμα…

Ποδαρικό από σεισμό το 2024

Λοιπόν, 2024 και οι (ευ)πιστοί του Νοστράδαμου υποστηρίζουν ότι προέβλεψε τον σεισμό της Πρωτοχρονιάς που συγκλόνισε την Ιαπωνία, γύρω στις 16:00 τοπική ώρα. Στη γραπτά του, ο Νοστράδαμος επισημαίνει: «Η ξηρή γη θα ξεραθεί περισσότερο, και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες όταν αποκαλυφθεί»... Τώρα, πώς πολλοί λένε ότι αυτή η παράγραφος αναφερόταν στον φονικό σεισμό των 7,5 βαθμών που χτύπησε την Ιαπωνία, αυτοί ξέρουν κάτι που εμείς αγνοούμε... Οι κάτοικοι προειδοποιήθηκαν για το χτύπημα του Εγκέλαδου από το Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης σεισμών της χώρας (και όχι από τους Νοστραδαμικούς) με επείγον μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα. Μέχρι χθες είχαν καταγραφεί περισσότεροι από 65 νεκροί.

Και να ΄ταν μόνο ο Εγκέλαδος;

Ο Νοστράδαμος «είδε» τον σεισμό του 2024, πριν από 460 χρόνια και δεν ήταν η μόνη πρόβλεψή του για τη χρονιά που μας ήρθε. Μαζί με την πρόβλεψη ένταση της κλιματικής κρίσης (το 2023 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί, με τους ειδικούς να προβλέπουν ότι το 2024 θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο ζεστή χρονιά), ο Νοστράδαμος προέβλεψε ότι θα έχουν οι Καθολικοί νέο Πάπα εφέτος. «Μέσα από το θάνατο ενός πολύ ηλικιωμένου Ποντίφικα, θα εκλεγεί ένας Ρωμαίος σε νεαρή ηλικία, γι' αυτόν θα ειπωθεί ότι εξασθενεί η όρασή του, αλλά για πολύ θα κάθεται και θα δαγκώνει…», έγραψε. Ο Ποντίφικας που βρυχάται, με άλλα λόγια... Μέχρι σήμερα πάντως, ο πάπας Φραγκίσκος εξακολουθεί να είναι επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στα 87 του χρόνια.

Ο Νοστράδαμος προέβλεψε επίσης ότι ο βασιλιάς Κάρολος Γ' της Αγγλίας θα παραιτηθεί από τον θρόνο. Ο βρετανός συγγραφέας και μελετητής του Νοστράδαμου, Μάριο Ρέντινγκ, υποστήριξε αυτή την πρόβλεψη μετ’ επιτάσεως, θεωρώντας ότι ο Κάρολος θα υποκύψει στις «επίμονες πιέσεις» τόσο στον ίδιο όσο και στη σύζυγό του.

Για την Ελλάδα τίποτα; Μα τότε, το 1555 που είχε τη Θεία έμπνευση ο Νοστράδαμος, η Ελλάδα μετρούσε τα πρώτα 100 χρόνια υπό τουρκικό ζυγό. Και μάντης να ήσουν, δεν θα προέβλεπες ποτέ ότι θα περνούσαν ακόμα 300 για να απελευθερωθεί και για να ξαναγίνει «Ελλάδα»… Πού να βρεις, λοιπόν, τι θα γίνει στην πιο απρόβλεπτη χώρα της υδρογείου το 2024... ακόμα και Νοστράδαμος να ‘σαι…

σεισμόςπρόβλεψηειδήσεις τώραπρόγνωση