Κόσμος|06.01.2024 06:35

Σκάνδαλο Έπσταϊν: Ο βασιλιάς Κάρολος αποφασισμένος να κάνει έξωση στον Άντριου

Newsroom

Ο Άντριου δεν θα επιστρέψει ποτέ στα βασιλικά καθήκοντα μετά τη δημοσιοποίηση εγγράφων που περιγράφουν λεπτομερώς καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση.

Τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν από δικαστήριο της Νέας Υόρκης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (4/1), έφεραν και πάλι στο προσκήνιο τη σχέση του δούκα του Γιορκ με τον παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν, με αναφορές ότι ο πρίγκιπας διέπραξε «πράξεις σεξουαλικής κακοποίησης» και συμμετείχε σε «όργιο ανηλίκων».

Ο Άντριου έχει αρνηθεί σθεναρά και επανειλημμένα όλους τους ισχυρισμούς εναντίον του. Την Πέμπτη καλά πληροφορημένες πηγές δήλωσαν στην Daily Mail ότι, αν και οι δικαστικοί ισχυρισμοί δεν αποτελούν έκπληξη, θα χρησιμεύσουν ώστε ο βασιλιάς Κάρολος να λύσει με αποφασιστικότητα το «πρόβλημα Άντριου».

Ο Κάρολος θα εντείνει τις προσπάθειες να διώξει τον αδερφό του

Άλλωστε, είχαν ήδη δρομολογηθεί σχέδια για την έξωση του από το Royal Lodge, το σπίτι του με 10 υπνοδωμάτια στο Ουίνδσορ από το 2003, και τη μετακόμισή του σε μια μικρότερη κατοικία που θα αντιστοιχούσε στο «υποβαθμισμένο» καθεστώς του.

Τα δικαστικά έγγραφα που μόλις κυκλοφόρησαν πιστεύεται ότι ενίσχυσαν την αποφασιστικότητα του βασιλιά ότι ο Άντριου δεν θα επιτραπεί ποτέ να επιστρέψει στα βασιλικά του καθήκοντα, οπότε μια μετακόμιση ενδεχομένως να είναι θέμα χρόνου.

«Υπήρχε πάντα μια συμφωνία ότι ο Άντριου θα μπορούσε να παρευρίσκεται σε ιδιωτικές και οικογενειακές εκδηλώσεις, όπως είναι το δικαίωμά του. Αλλά όχι σε δημόσιες ή επίσημες. Αυτό δεν έχει αλλάξει», λέει πηγή στη βρετανική εφημερίδα.

Ο Άντριου, πάντως, έχει αρνηθεί τα αιτήματα του Καρόλου να μετακομίσει στο μικρότερο Frogmore Cottage, το οποίο ανήκε στον Χάρι και τη Μέγκαν πριν φύγουν για τις ΗΠΑ.

Τώρα γίνεται αντιληπτό ότι ο βασιλιάς θα εντείνει τις προσπάθειές του να απομακρύνει τον αδελφό του τους επόμενους μήνες.

Τα έγγραφα που «καίνε» τον Άντριου

Τα πρόσφατα έγγραφα που αποκαλύφθηκαν αφορούν μια αγωγή δυσφήμισης στο Μανχάταν που υποβλήθηκε το 2015 από την κατήγορο του δούκα Βιρτζίνια Τζιούφρε, εναντίον της Γκισλέν Μάξουελ, η οποία ενεργούσε ως «μαντάμ» του Έπσταϊν.

Ο Άντριου, ο οποίος έχει περάσει χρόνια προσπαθώντας να αποκαταστήσει την κλονισμένη δημόσια εικόνα του, αναφέρεται 69 φορές στους νέους φακέλους, μαζί με δεκάδες υψηλού προφίλ συνεργάτες του εκλιπόντος παιδόφιλου χρηματοδότη.

Περιλαμβάνουν μια κατάθεση της Jane Doe 3 -η οποία αργότερα ταυτοποιήθηκε ως η κα Τζιούφρε- η οποία ισχυρίζεται ότι αναγκάστηκε να κάνει σεξ με τον δούκα σε τρεις περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και όταν ήταν 17 ετών.

Ισχυρίζεται ότι ο Έπσταϊν τη διέταξε να «δώσει στον πρίγκιπα ό,τι απαιτούσε», συμπεριλαμβανομένου «ενός οργίου με πολλά άλλα ανήλικα κορίτσια» στο νησί Little Saint James στην Καραϊβική.

ειδήσεις τώραΒασιλιάς ΚάρολοςΤζέφρι ΈπσταϊνΣκάνδαλο Επστάινπρίγκιπας Άντριου