Κόσμος|08.01.2024 08:23

Οι περισσότερες αναζητήσεις στο Google για την Τουρκία το 2023

Μαρία Ζαχαράκη

Η καταστροφή του σεισμού στις 6 Φεβρουαρίου και οι προεδρικές εκλογές του Μαΐου ήταν τα θέματα για το οποία αναζήτησαν τις περισσότερες πληροφορίες στην Τουρκία το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Google.

Η Google, η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μηχανή αναζήτησης στο Διαδίκτυο παγκοσμίως, συγκέντρωσε τα άτομα, τις λέξεις και τα περίεργα θέματα που αναζητήθηκαν περισσότερο για το 2023.

Πρόσωπα

Ο υποψήφιος πρόεδρος της Συμμαχίας Ata, Σινάν Ογάν, ήταν το όνομα που αναζητήθηκε περισσότερο.

Πού;

Η πιο συχνή ερώτηση που τέθηκε κατά την αναζήτηση για τους σεισμούς ήταν το "Πού έγινε ο σεισμός;"

Θάνατοι

Διασημότητες στην Τουρκία που πέθαναν το 2023 ξεχώρισαν ως ειδική κατηγορία στη λίστα ονομάτων με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google. Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε ο 20χρονος σεφ Ταχά Ντουουμάζ, ο οποίος έχασε τη ζωή του παγιδευμένος κάτω από ερείπια στην Αντιόχεια.

Πότε;

Μια άλλη συχνή ερώτηση ήταν "Πότε;" Συνέβη η βροχή των Μετεωριτών, ακολουθούμενη από την ερώτηση «Πότε είναι οι εκλογές;», «Πότε είναι ο δεύτερος γύρος;» και "Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των εκλογών;".

Σειρά

Ανάμεσα στις τηλεοπτικές σειρές με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google το 2023, ήταν το Kingfisher.

Συνταγές

Στην κατηγορία των συνταγών, δύο παραδοσιακές συνταγές γλυκών πήραν τα πρωτεία. Για το πώς γίνεται το Ασουρέ και πώς το Γκιουλάτς.

Τι να φορέσω

Οι χρήστες της Google από την Τουρκία προσπάθησαν κυρίως να βρουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για συνεντεύξεις για δουλειά ή τι να φορέσουν σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, συναυλίες, γάμους κλπ.

Ωροσκόπιο

Αξιοσημείωτο ήταν ότι μία από τις εξέχουσες κατηγορίες στις αναζητήσεις στην Τουρκία ήταν το ωροσκόπιο.

Νιώθω...

Αυτή η τελευταία αξιοσημείωτη κατηγορία, αφορούσε απαντήσεις για όταν "Νιώθω ζάλη όλη την ώρα", "Νιώθω κουρασμένος όλη την ώρα", "Πάντα νιώθω ότι πρέπει να πάω στην τουαλέτα", "Αισθάνομαι έναν χτύπημα της καρδιάς μου», «Νιώθω πείνα όλη την ώρα», «Γιατί νιώθω ότι έχει σεισμό;», «Νιώθω τόσο μόνος», «Νιώθω ότι θα αρρωστήσω», «Νιώθω αδύναμος» και "αισθάνομαι ανάξιος".

googleΤουρκίαΔιαδίκτυοειδήσεις τώρα