Κόσμος|08.01.2024 12:00

Σάλος με δημοσίευμα της WSJ για «τα ναρκωτικά που παίρνει ο Μασκ» - Τι απαντά ο πλουσιότερος άνθρωπος του πλανήτη

Newsroom

Σάλος έχει ξεσπάσει γύρω από το όνομα του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη, Έλον Μασκ μετά από δημοσίευμα της Wall Street Journal που υποστήριζε ότι παίρνει συστηματικά ναρκωτικά σε πάρτι σε όλο τον κόσμο και ότι η χρήση των παράνομων ουσιών έχει προκαλέσει ανησυχίες στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Tesla και της SpaceX.

Τι απαντά ο Έλον Μασκ 

Ο Μασκ απάντησε στους ισχυρισμούς ότι κάνει χρήση ουσιών όπως LSD, κοκαΐνη, έκσταση, κεταμίνη, υποστηρίζοντας ότι δεν βρέθηκε κανένας ίχνος ναρκωτικών και αλκοόλ στον οργανισμό του μετά από τρία χρόνια τυχαίων ελέγχων για ναρκωτικά.

Απαντώντας σε μια ανάρτηση που αναφερόταν στο δημοσίευμα της WSJ, ο Μασκ έγραψε: «Μετά από εκείνη τη μία τζούρα με τον Ρόγκαν, συμφώνησα, κατόπιν αιτήματος της NASA, να κάνω 3 χρόνια τυχαίους ελέγχους για ναρκωτικά. Δεν βρέθηκαν ποτέ ούτε ίχνη από ναρκωτικά ούτε από αλκοόλ».

Τι αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα της WSJ 

Το δημοσίευμα της WSJ υποστηρίζει ότι πολλά μέλη της Tesla και της SpaceX ανησυχούν πως ο Μασκ κάνει ναρκωτικά και Λίντα Τζόνσον Ράις, πρώην διευθύντρια, εγκατέλειψε την εταιρεία το 2019 λόγω της ασταθούς συμπεριφοράς του δισεκατομμυριούχου και των ανησυχιών για την χρήση ουσιών.

Επιπλέον, πολλοί διευθυντές της Tesla, συμπεριλαμβανομένου του σημερινού προέδρου, φέρονται να έχουν προσεγγίσει τον αδελφό του Μασκ, Κίμπαλ, για βοήθεια σχετικά με τη συμπεριφορά του δισεκατομμυριούχου.

Ο δικηγόρος του ισχυρού άνδρας, είχε δηλώσει νωρίτερα στη WSJ ότι ο Μασκ «υποβάλλεται τακτικά και τυχαία σε έλεγχο ναρκωτικών στη SpaceX και δεν έχει αποτύχει ποτέ σε τεστ». Ο δικηγόρος είπε επίσης ότι υπήρχαν και άλλα «ψευδή γεγονότα» στο άρθρο της WSJ χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

Στο άρθρο – βόμβα αναφέρονταν επίσης πως άτομα στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla και από το περιβάλλον του ανησυχούσαν ότι ο Μασκ ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών όταν έγραψε στο Twitter ότι θα ιδιωτικοποιήσει την εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων το 2018.

Το tweet αυτή είχε οδηγήσει σε έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμου 40 εκατομμυρίων δολαρίων και την παραίτηση του Μασκ από τη θέση του προέδρου της Tesla.

Space Xειδήσεις τώραElon MuskΈλον ΜασκναρκωτικάTesla