Κόσμος|12.01.2024 18:28

Υεμένη: Ειδοποίηση για νέο συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα - Έρευνες σε εξέλιξη

Newsroom

Συναγερμός στις αρμόδιες Αρχές μετά από ειδοποίηση για νέο συμβάν στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στις ακτές της Υεμένης.

Ειδικότερα, το Κέντρο Επιχειρήσεων Θαλάσσιου Εμπορίου του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) έλαβε σήμερα (12/1) πληροφορίες για ένα συμβάν που σημειώθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα κοντά στις ακτές της Υεμένης.

Νέο συμβάν εν μέσω κλιμάκωσης

Σύμφωνα με την αναφορά που έλαβε η UKMTO, ένα συμβάν συνέβη περίπου 90 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης, προσθέτοντας ότι οι αρχές διεξάγουν έρευνα.

Η αναφορά έρχεται εν μέσω κλιμάκωσης σε αυτή την ζωτικής σημασίας θαλάσσια περιοχή για το εμπόριο μετά τα αμερικανοβρετανικά πλήγματα που έγιναν χθες βράδυ ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα.

Μετά τα πλήγματα η Ουάσινγκτον λέει ότι «δεν επιδιώκει σύγκρουση»

Την ίδια ώρα, οι ΗΠΑ «δεν επιδιώκουν σύγκρουση με το Ιράν», παρά τα αμερικανικά πλήγματα στην Υεμένη εναντίον των ανταρτών Χούθι -που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη- δήλωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.

«Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με το Ιράν. Δεν επιζητούμε κλιμάκωση και δεν υπάρχει λόγος να υπάρξει κλιμάκωση πέρα από όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες», είπε ο Τζον Κίρμπι, εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας στο MSNBC.

ΧούτιΗΠΑΥεμένηειδήσεις τώρα