Κίνα: Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν μετά από έκρηξη αερίου σε εργοστάσιο
NewsroomΠέντε εργάτες έχασαν τη ζωή τους και τρεις τραυματίστηκαν από έκρηξη που οφείλεται σε διαρροή φυσικού αερίου σε εργοστάσιο της επαρχίας Σαντόνγκ, στην ανατολική Κίνα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.
Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε χθες Παρασκευή το βράδυ σε εργοστάσιο επεξεργασίας περλίτη --ένα υλικό υφαιστειακής προέλευσης που χρησιμοποιείται κυρίως στην γεωργία-- της πόλης Τσινγκζού, σημείωσαν οι δημοτικές αρχές σε ανακοίνωσή τους.
"Η κύρια αιτία του δυστυχήματος είναι μια διαρροή υγροποιημένου φυσικού αερίου. Μια επιπρόσθετη έρευνα διεξάγεται για να βρεθούν τα πιο ειδικά αίτια", πρόσθεσαν στην ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι συνελήφθη ένας υπεύθυνος της επιχείρησης.
Το δυστύχημα αυτό σημειώθηκε μια εβδομάδα μετά την έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο της Γιανγκτσένγκ, στην επαρχία Τζιανγκσού, στην ανατολική Κίνα, στο οποίο έχασαν τη ζωή τους 78 άνθρωποι και ήταν μια από τις χειρότερες βιομηχανικές καταστροφές που σημειώνονται στην Κίνα τα τελευταία χρόνια.
- Ο βουλευτής με το χωράφι που έγινε βοσκοτόπι, ο Πιερρακάκης ως πρωθυπουργός κυβέρνησης συνεργασίας και τα μπλεξίματα του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα λόγω Τσίπρα
- Τι θα πει στη Βουλή ο Μητσοτάκης για αγροτικό, στεγαστικό και πακέτο μέτρων του 2026; Τα πολιτικά μηνύματα που θα εκπέμψει
- «Πιο κοντά από ποτέ» σε συμφωνία για τον πόλεμο στην Ουκρανία: Το πόκερ με τις εγγυήσεις
- Απεργία 16 Δεκεμβρίου: Ποιοι συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις - Τι ισχύει με μέσα μαζικής μεταφοράς και σχολεία