Κόσμος|23.01.2024 09:03

Ιταλία: Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή που καταρρέει πάτωμα σε γάμο - Νύφη, γαμπρός και καλεσμένοι στο νοσοκομείο

Newsroom

Ένα σοκαριστικό βίντεο ήρθε στη δημοσιότητα από τη στιγμή που καταρρέει η πίστα σε ένα γαμήλιο γλέντι στην πόλη Πιστόια της κεντρικής Ιταλίας, με τους καλεσμένους να βρίσκονται στο ισόγειο.

Πώς έγινε το ατύχημα 

Το πάτωμα υποχώρησε την ώρα που περίπου 70 άτομα χόρευαν σε αίθουσα στον πρώτο όροφο πρώην μοναστηριού της Πιστόια, που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο.

Το βίντεο που τραβήχτηκε στις 13 Ιανουαρίου, δείχνει τους νεόνυμφους Paolo Mugnaini και Valeria Ybarra, να διασκεδάζουν με τους καλεσμένους τους. Δευτερόλεπτα μετά, φαίνεται να ανοίγει στο πάτωμα μια τεράστια τρύπα και δεκάδες καλεσμένοι μαζί με το ζευγάρι, να χάνουν την γη κάτω από τα πόδια τους.


Ο Mugnaini και η Ybarra πέρασαν τη νύχτα του γάμου τους στο νοσοκομείο μαζί με τους φίλους τους, περίπου 30 άτομα που τραυματίστηκαν.

Αστυνομία και πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και τα νοσοκομεία της περιοχής τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού.

Μήνυση από το ζευγάρι στον χώρο του γλεντιού 

Το ζευγάρι έχει καταθέσει μήνυση κατά του χώρου στους τοπικούς εισαγγελείς και παρέδωσε τα πλάνα ως αποδεικτικά στοιχεία.

Το περιστατικό ερευνάται από την εισαγγελία της Πιστόια για πρόκληση τραυματισμού από αμέλεια. Οι εισαγγελείς έκτοτε έκλεισαν το κτίριο και εξετάζουν τη δομική του ακεραιότητα.

Από το περιστατικό δεν υπήρξαν θύματα και πολλοί από όσους εισήχθησαν στο νοσοκομείο πήραν αργότερα εξιτήριο, ενώ έξι βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα που δεν απειλούν τη ζωή τους.

Ευτυχώς, οι 200 περίπου καλεσμένοι του ζευγαριού είχαν αποχωρήσει από τον χώρο όταν σημειώθηκε η κατάρρευση και είχαν μείνει λίγες δεκάδες.

ειδήσεις τώραατύχημαΙταλίαγάμος