Κόσμος|23.01.2024 23:50

«Γιατί επικοινώνησα με τη CIA» - H υπηρεσία πληροφοριών επιχειρεί να στρατολογήσει απογοητευμένους Ρώσους

Newsroom

Νέο βίντεο δημοσίευσε η CIA στην προσπάθεια της να προσεγγίσει Ρώσους  πολίτες που έχουν απογοητευτεί με την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα τους.

Το ολιγόλεπτο βίντεο με τίτλο «Γιατί επικοινώνησα με τη CIA – Η πατρίδα» απευθύνεται στα πατριωτικά ένστικτά των Ρώσων πολιτών.

Σε ένα σκοτεινό φόντο εμφανίζεται ένας άνδρας που δείχνει προβληματισμένος. «Ο πατέρας μου ήταν ένας πρακτικός άνθρωπος. Πίστευε στη Ρωσία. Μιλούσε για τους κοσμοναύτες, τα επιστημονικά επιτεύγματα, που ήταν αντικείμενο θαυμασμού σε όλο τον κόσμο», λέει.

Στη συνέχεια επισημαίνει ότι εντάχθηκε στην υπηρεσία πληροφοριών του στρατού, την GRU, για να υπηρετήσει τη χώρα του. «Αλλά γρήγορα συνειδητοποίησα ότι ο πραγματικός εχθρός βρίσκεται μέσα».

«Οι ηγέτες μας ξεπουλάνε τη χώρα για να αγοράσουν παλάτια και σκάφη, τη στιγμή που οι στρατιώτες μας τρώνε χαλασμένες πατάτες και πυροβολούν με αρχαία όπλα. Οι πολίτες μας αναγκάζονται να δώσουν μίζες για να βρουν δουλειά, αλλά η ελίτ φορά ακριβά ρολόγια, ενώ η διαφθορά και ο νεποτισμός κατατρώει τη χώρα», συμπληρώνει.

Στο τέλος του βίντεο, ο αφηγητής αποφασίζει να επικοινωνήσει με τη CIA για να χτίσει ένα καλύτερο μέλλον για το γιό του. «Θέλω να σώσω τη Ρωσία. Θα γίνω η σπίθα της αλήθειας για χάρη του γιου μου», λέει.

Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2 εκατ. θεάσεις, ενώ εκπρόσωπος της δήλωσε ότι έχουν δει θετική ανταπόκριση σε τέτοια βίντεο. 

ειδήσεις τώραCIAΡωσία