Κόσμος|25.01.2024 23:28

Γαλλία: 9χρονος ζούσε μόνος του για δύο ολόκληρα χρόνια σε διαμέρισμα - Καταδικάστηκε η μητέρα του για εγκατάλειψη

Newsroom

Σοκαρισμένη είναι η τοπική της πόλης Νερσάκ στη Γαλλία, μετά την αποκάλυψη ότι ένα 9χρονο αγόρι ζούσε ολομόναχο στο σπίτι του για δύο χρόνια!

Όπως μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, η μητέρα του ζούσε με τον σύντροφό της σε κοντινό διαμέρισμα, σε απόσταση 5 χλμ και επισκεπτόταν τον γιο της «κατά διαστήματα», πηγαίνοντάς του λίγο φαγητό. Ο πατέρας του παιδιού ήταν άφαντος και είχε εγκαταλείψει τη μητέρα και το παιδί πολλά χρόνια νωρίτερα.

Από το 2020 μέχρι το 2022, το νεαρό αγόρι ζούσε μόνο του και το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από καταγγελίες των γειτόνων στις Αρχές. Η μητέρα του αγοριού συνελήφθη και την Τρίτη το δικαστήριο της επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, την οποία θα εκτίσει κατ’ οίκον με ηλεκτρονική επιτήρηση (βραχιολάκι). Ο 9χρονος ζούσε μόνος του στο σπίτι, τρεφόταν με κονσέρβες, σκεπαζόταν με πολλές κουβέρτες για να αντιμετωπίσει το ψύχος τον χειμώνα, ενώ οι γείτονες κατά καιρούς επισκέπτονταν το παιδί και τοποθετούσαν τρόφιμα στο ψυγείο του.

Οι υποψίες που κίνησαν τις περιέργειες

Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως στο σχολείο του κανείς δεν είχε καταλάβει τίποτα. Μόνο ορισμένοι συμμαθητές του είχαν αρχίσει να έχουν υποψίες, καθώς τους είχε πει ότι έτρωγε μόνος του και έπαιρνε το λεωφορείο, επίσης μόνος.

«Ήταν χαμογελαστός, καλός μαθητής, πάντα καθαρός, ευγενικός. Κανένα σημάδι δεν έδειχνε ότι είχε εγκαταλειφθεί», επιβεβαίωσε η Μπαρμπαρά Κουτουριέ, δήμαρχος της πόλης. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «γνώρισα τη μητέρα του τον Μάιο του 2022. Ήρθε να μας πει ότι είχε οικονομικά προβλήματα και της δώσαμε τέσσερα κουπόνια για φαγητό, αλλά αντ’ αυτού πήρε κάποια επεξεργασμένα προϊόντα διατροφής, κάτι που με έβαλε σε υποψίες. Κάποιοι κάτοικοι μου είπαν ότι υπήρχε ένα παιδί που ζούσε μόνο του, οπότε συνέδεσα τα δύο πράγματα και κάλεσα την τοπική αστυνομία και την εθνική αστυνομία».

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, το αγόρι επιβεβαίωσε όσα ανακάλυψε η αστυνομία, εξηγώντας ότι αρχικά ζούσε με τον μεγαλύτερο αδελφό του, αλλά στη συνέχεια έμεινε μόνος του. Από την άλλη, η μητέρα του, Αλεξάνδρα, «βρίσκεται σε άρνηση», σύμφωνα με τη δικηγόρο της, Εμιλί Λαγκάρντ, ενώ επιμένει ότι ο γιος της ζούσε μαζί της στο Sireuil.

Γαλλίαδικαστήριοπαιδί