Κόσμος|28.01.2024 12:00

Συναγερμός στην Τουρκία: Πυροβολισμοί σε καθολική εκκλησία στο Βόσπορο - Ένας νεκρός

Μαρία Ζαχαράκη

Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στη συνοικία Σαριγέρ στην Κωνσταντινούπολη.

Από την επίθεση έχασε τη ζωή του ένας πολίτης ονόματι CT, ο οποίος παρακολουθούσε τη λειτουργία της Κυριακής.

Δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία το περιστατικό 

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι δεν έχει βρεθεί ακόμη ίχνος τρομοκρατίας στην επίθεση και ότι πρόκειται πιθανότατα για ένα περιστατικό δημόσιας τάξης.

Μετά την επίθεση, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγιά έκανε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Σήμερα γύρω στις 11.40, κατά τη διάρκεια της λειτουργίας στην εκκλησία Σάντα Μαρία στην περιοχή Σαριγέρ στο Μπουγιούντερε, ένας άνθρωπος δέχθηκε επίθεση με όπλο από 2 άτομα που φορούσαν μάσκες του σκι και δυστυχώς έχασε τη ζωή του. Έχει ξεκινήσει ευρεία έρευνα για το θέμα και προσπάθειες για τη σύλληψη των δραστών.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτή την άθλια επίθεση».

Και ο υποψήφιος δήμαρχος του κυβερνώντος κόμματος, Μουράτ Κουρούμ, επικοινώνησε με τον ιερέα και καταδίκασε την επίθεση στην εκκλησία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ δήλωσε με τη σειρά του πως: «Αυτοί που στοχεύουν στην ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών μας δεν θα πετύχουν ποτέ τις φιλοδοξίες τους».

Και ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης Τουντς δήλωσε: «Οι προσπάθειες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των υπόπτων που πραγματοποίησαν την επίθεση».

Εικόνες από το σημείο 

Η επίθεση έγινε στην ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου. Επικράτησαν εικόνες χάους, με τον κόσμο να πέφτει στο πάτωμα για να προφυλαχτεί.

Στο σημείο έχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ασθενοφόρα.

πυροβολισμοίειδήσεις τώραΚωνσταντινούποληΤουρκίανεκρός