Νετανιάχου: «Δεν θα τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι του» - «Όχι» και στην απελευθέρωση ομήρων
NewsroomΟ πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε πως η χώρα του δεν θα αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Λωρίδα της Γάζας ούτε θα απελευθερώσει χιλιάδες Παλαιστίνιους που κρατούνται σε φυλακές ασφαλείας στο Ισραήλ, αποκρούοντας αναφορές μέσων ενημέρωσης για κάποιους όρους μιας ενδεχόμενης συμφωνίας για εκεχειρία με τη Χαμάς.
«Δεν θα τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο»
Σε δηλώσεις που μεταδόθηκαν από την ισραηλινή τηλεόραση ο Νετανιάχου πρόσθεσε: «Δεν θα τελειώσουμε αυτόν τον πόλεμο αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του. Αυτό σημαίνει εξάλειψη της Χαμάς, επιστροφή όλων των ομήρων μας και διασφάλιση πως η Γάζα δεν θα αποτελεί πλέον απειλή για το Ισραήλ».
Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Ισλαμικός Τζιχάντ, Ζιάντ αλ-Ναχάλα, ανέφερε σήμερα σε μια ανακοίνωση πως η οργάνωση δεν θα εμπλακεί σε οποιεσδήποτε συμφωνίες που αφορούν Ισραηλινούς ομήρους χωρίς διασφάλιση μιας συνολικής εκεχειρίας και της αποχώρησης των ισραηλινών δυνάμεων από τη Λωρίδα της Γάζας.
- Κυβερνοασφάλεια: Το νέο στρατηγικό πεδίο σπουδών και εργασίας για τη νέα γενιά
- Νοσηλευτής ΜΕΘ, πολίτης των ΗΠΑ: Ποιος ήταν ο 37χρονος που δολοφονήθηκε από την ICE στη Μινεάπολη
- Ανάλυση: Το δόγμα "νόμος και τάξη" του Τραμπ σκοτώνει και δημιουργεί χάος
- Ethno☰hauntology Vol. 1: Tα «φαντάσματα» του λατινοαμερικάνικου παρελθόντος στοιχειώνουν κινηματογραφικά το παρόν της Αθήνας