Κόσμος|31.01.2024 18:37

Επίθεση σε εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία των δραστών της επίθεσης

Μαρία Ζαχαράκη

Η τουρκική αστυνομία δημοσιοποίησε τις φωτογραφίες των δύο φερόμενων δραστών της ένοπλης επίθεσης στην καθολική εκκλησία Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη Κυριακή.

Οι 2 ύποπτοι με τα αρχικά AK από το Τατζικιστάν και DT από τη Ρωσία, που πραγματοποίησαν την επίθεση, συνελήφθησαν στις επιχειρήσεις που διεξήχθησαν από τη Διεύθυνση Πληροφοριών του Αστυνομικού Τμήματος της Κωνσταντινούπολης.

Ο ένας δράστης ξύρισε τα γένια του για να μην αναγνωριστεί

Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό ο ένας εκ των φερόμενων δραστών με τα αρχικά Δ.Τ., ξύρισε τα γένια του με την ξυριστική μηχανή που είχε μαζί του για να μην τον αναγνωρίσουν, ωστόσο συνελήφθη από την αστυνομία πριν προλάβει να πετάξει το μούσι στα σκουπίδια.

Τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι δράστες στο περιστατικό βρέθηκαν στο δάσος του Κεμέρμπουργκάζ στην Κωνσταντινούπολη, ενώ το όχημα με πολωνικές πινακίδες που χρησιμοποίησαν βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στη συνοικία Μπεϊλίκντουζού με βγαλμένες τις πινακίδες κυκλοφορίας του. Όπως έγινε γνωστό, οι δράστες, που πέταξαν τα όπλα τους στο δάσος Κεμέρμπουργκάζ μετά το συμβάν, διέφυγαν στο Μπεϊλίκντουζού με αυτοκίνητο, αφαίρεσαν την πινακίδα του οχήματος και το άφησαν σε δρόμο.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι ύποπτοι εργάζονταν ως σεφ σε κινέζικο εστιατόριο στη συνοικία  Μπαχτσελίεβλέρ.

επίθεσηειδήσεις τώραΚωνσταντινούποληΕκκλησία