Κόσμος|02.02.2024 09:47

Μυστήριο με κρουαζιερόπλοιο στις ΗΠΑ: Δεκάδες επιβάτες με γαστρεντερικά προβλήματα

Newsroom

Σύμφωνα με έκθεση των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ, την οποία επικαλείται το CNN, πάνω από 100 επιβάτες και μέλη του πληρώματος του κρουαζιερόπλοιου «Queen Victoria» αρρώστησαν, εμφανίζονται γαστρεντερικά προβλήματα.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για 139 επιβαίνοντες – 123 επιβάτες και 16 μέλη πληρώματος –, όπως σημειώνεται στην έκθεση. Τα συμπτώματά τους περιλαμβάνουν διάρροια και εμετό. Οι άρρωστοι έχουν απομονωθεί στο κρουαζιερόπλοιο. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πραγματοποιούνται πιο συχνά απολυμάνσεις, ωστόσο ακόμα δεν έχει γίνει γνωστή η αιτία της ασθένειάς τους, όπως αναφέρουν τα CDC.

Το «Queen Victoria» ξεκίνησε το ταξίδι του στις 11 Ιανουαρίου από το Southhampton της Βρετανίας. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε στάσεις στην Αρούμπα, τη Γουατεμάλα, το Κάμπο του Σαν Λούκας, το Σαν Φρανσίσκο και τη Χαβάη. Αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 12 Φεβρουαρίου.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

Συνολικά, στο κρουαζιερόπλοιο επιβαίνουν 1.824 επιβάτες και 967 μέλη πληρώματος. Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, «η Cunard Cruise Line επιβεβαιώνει ότι ένας μικρός αριθμός επισκεπτών είχε αναφέρει συμπτώματα γαστρεντερικής νόσου στο Queen Victoria. Ενεργοποιήθηκαν αμέσως τα ενισχυμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για να διασφαλίσουν την ευημερία όλων των επισκεπτών και του πληρώματος στο πλοίο. Τα μέτρα ήταν αποτελεσματικά».

ΗΠΑCDCκρουαζιερόπλοιοεπιβάτεςασθένειαειδήσεις τώραπλήρωμα