Κόσμος|03.02.2024 13:29

Βίντεο και φωτογραφίες από την επίθεση με 3 τραυματίες σε σιδηροδρομικό σταθμό του Παρισιού – Όσα έχουν γίνει γνωστά για τον ύποπτο που συνελήφθη

Newsroom

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκαν αρκετοί άνθρωποι το πρωί του Σαββάτου (03/02) στο Παρίσι, και συγκεκριμένα στο σιδηροδρομικό σταθμό Gare de Lyon που αποτελεί έναν από τους κεντρικότερους της γαλλικής πρωτεύουσας.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, οι Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη ενός υπόπτου. Η επίθεση, που έγινε γύρω στις 8 το πρωί, προκάλεσε τον σοβαρό τραυματισμό ενός ατόμου, που δεν έχει τις αισθήσεις του, και τον πιο ελαφρύ τραυματισμό δύο ατόμων, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό της αστυνομίας, ενώ αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια πίσω από αυτήν.

Τι έχει γίνει γνωστό για τον φερόμενο ως δράστη

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, είναι 32 ετών. Ταυτοποιήθηκε ως υπήκοος Μαλί με άδεια παραμονής στην ιταλία. Η Le Parisien αναφέρει ότι, ο ύποπτος, αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα, ενώ δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι στιγμής κάποια σύνδεσή του με τρομοκρατία, όπως αναφέρουν και μάρτυρες της επίθεσης.

Αστυνομική πηγή ανέφερε πως, «ο ύποπτος δε φώναξε κατά τη διάρκεια της πράξης του και παρουσίασε στην αστυνομία μία ιταλική άδεια οδήγησης». Αυτή τη στιγμή, αστυνομία και υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εργάζονται στις αίθουσες 1 και 3 του σταθμού, όπου έχει διακοπεί η πρόσβαση, σύμφωνα με την εταιρεία σιδηροδρόμων της Γαλλίας. Σε ανάρτησή της στο X, μάλιστα, έκανε λόγο για «κακόβουλη πράξη». «Η κυκλοφορία επιβραδύνεται μεταξύ του Gare de Lyon του Παρισιού και του Montargis και μεταξύ του Gare de Lyon του Παρισιού και του Montereau», σημείωσε στην  ανάρτηση η SNCF.

Οι γαλλικές Αρχές μπήκαν ξανά σε συναγερμό υψηλού επιπέδου ενώ, την προηγούμενη εβδομάδα, το επίπεδο απειλής τρομοκρατίας στη χώρα είχε μειωθεί.

σύλληψηειδήσεις τώραΠαρίσιΓαλλίαΣιδηροδρομικός σταθμόςεπίθεση με μαχαίρι