Κόσμος|07.02.2024 12:50

Σοζτζού: Πάλι η Ελλάδα υποδαυλίζει την τρομοκρατία στην Τουρκία

Μαρία Ζαχαράκη

Η ένοπλη επίθεση στο εμβληματικό Δικαστικό Μέγαρο στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, κατά την οποία εξουδετερώθηκαν οι 3 δράστες, μέλη της οργάνωσης Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα-Μέτωπο, DHKP-C, σύμφωνα με σχετικές ανακοινώσεις του Τούρκου υπουργού Εσωτερικών, Αλί Γερλίκαγιά, βρίσκεται σήμερα ψηλά στην ατζέντα των τουρκικών ΜΜΕ.

Ωστόσο, μόνο η αντιπολιτευόμενη Σοζτζού επιλέγει να το αναδείξει ως βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδό της, εμπλέκοντας και την Ελλάδα.

Τι αναφέρει η τουρκική εφημερίδα 

Με τίτλο «Και οι δύο τρομοκράτες αφέθηκαν ελεύθεροι από τη φυλακή / Ο αδελφός του Γιαϊλά στην Ελλάδα!», αναφέρει ότι ο Μεχμέτ Γιαϊλά, ο μεγαλύτερος αδελφός του δράστη της χθεσινής επίθεσης Εμρά Γιαϊλά, είχε συλληφθεί στα ανοιχτά της Χίου στο Αιγαίο στις 30 Ιουλίου 2013, ενώ κατευθυνόταν προς την Τουρκία με φουσκωτό σκάφος φορτωμένο με πυρομαχικά.

Μετά από πάνω από ενάμιση χρόνο φυλάκισης στην Ελλάδα, ο Μεχμέτ Γιαϊλά αποφυλακίστηκε, αφού εξέτισε τα τρία πέμπτα της ποινής του. Ο Μεχμέτ Γιαϊλά ήταν επίσης ένας από τους δύο άνδρες που επιτέθηκαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και στα κεντρικά γραφεία του AKP στην Άγκυρα με όπλα lava και εκτοξευτές ρουκετών στις 19 Μαρτίου 2013.

Μετά την επίθεση, ο Γιαϊλά πέρασε στη Συρία μέσω Αντιόχειας και στη συνέχεια στην Ελλάδα.

«Έδρα του DHKP-C η Ελλάδα»

Επίσης, σε δημοσιογραφικό λογαριασμό στο Twitter αναρτήθηκε το μήνυμα:

  • 2 τρομοκράτες του DHKP-C επιτέθηκαν στα Δικαστήρια της Κωνσταντινούπολης Τσάγλαγιαν.
  • Το DHKP-C επρόκειτο να κάνει μεγαλύτερη επίθεση.
  • Στον Έβρο [στις 1/11/23], η χωροφυλακή σκότωσε και απέτρεψε 4 τρομοκράτες του DHKP-C, οι οποίοι είχαν επίσης γιλέκα βομβιστών αυτοκτονίας εξοπλισμένα με βόμβες 12 κιλών.
  • H Ελλάδα έγινε έδρα του DHKP-C
ειδήσεις τώρατρομοκρατίαένοπλη επίθεσηΚωνσταντινούποληΤουρκίαεπίθεση