Τα «στήθη έξω» στην Τουρκία επισείουν… φυλακή
Μαρία ΖαχαράκηΗ εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ζήτησε την επιβολή ποινής φυλάκισης έως και 1 έτους στο μοντέλο Μελίσα Γιαρέν Αϊντινάλπ για την «ακατάλληλη ενδυμασία» της σε δημόσιο χώρο και για ένα πανό που έγραφε «στήθη έξω».
Στις 10 Δεκεμβρίου 2023, η Αϊντινάλπ βγήκε στην περίφημη οδό Βαγδάτης της Κωνσταντινούπολης, έναν από τους εμπορικότερους δρόμους, κρατώντας ένα πανό που έγραφε συγκεκριμένα «ελευθερία στα στήθη».
Κι όσο περπατούσε στο δρόμο, η αστυνομία τη συνέλαβε. Μετά τη σύντομη κράτησή της, δικαστήριο της επέβαλε διεθνή ταξιδιωτική απαγόρευση, αλλά την άφησε ελεύθερη μέχρι να διεξαχθεί η δίκη της.
Το μοντέλο κατηγορείται για ασελγείς πράξεις
Οι εισαγγελείς ζήτησαν ποινή φυλάκισης από 6 μήνες έως 1 έτος για την Αϊντινάλπ με την κατηγορία της «συμμετοχής σε ασελγείς πράξεις».
Στην κατάθεσή της, η Αϊντινάλπ απέρριψε τις κατηγορίες, λέγοντας «ότι έκανε χρήση του δικαιώματος να διαμαρτυρηθεί, ότι τα ιδιωτικά μέρη του σώματός της δεν ήταν εκτεθειμένα, ότι δεν επέδειξε ανήθικη συμπεριφορά και ότι δεν αποδέχεται τις κατηγορίες».
- Τέλος η ΚΟ της Νέας Αριστεράς: Ανεξαρτητοποιήθηκαν 7 βουλευτές και αποχωρούν 143 στελέχη - Όλα τα ονόματα
- Πανελλήνιες 2026: Κλιμακούμενης δυσκολίας- Οι απαντήσεις στα θέματα που έπεσαν στα Μαθηματικά των ΕΠΑΛ
- Μαζί τα τρώμε: Πόσα χρήματα από τον μισθό τους δίνουν οι Έλληνες σε φόρους - Τι συμβαίνει στην ΕΕ
- Σκουπιδότοπος το Έβερεστ: Σκηνές, φιάλες οξυγόνου και περιττώματα - Εικόνες σοκ από το ψηλότερο καμπ του κόσμου