Κόσμος|10.02.2024 06:35

ΗΠΑ: Μωρό αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της γέννας - Κατηγορούν τη μαιευτήρα

Newsroom

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε ένα νεαρό ζευγάρι, το οποίου το μωρό αποκεφαλίστηκε κατά τη διάρκεια της γέννας. Ο αυχένας του μωρού έσπασε κατά τη διάρκεια του τοκετού με το κεφάλι να ξεκολλά από το σώμα του. Ο ιατρικός πραγματογνώμονας που εξέτασε τη σορό του μωρού αποφανθεί  ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία.

Οι γονείς, Jessica Ross και Treveon Isaiah Taylor Sr., λένε ότι ο μαιευτήρας «τράβηξε το μωρό με υπερβολική δύναμή κατά τη διάρκεια του τοκετού».

Οι γονείς ενημερώθηκαν από το γραφείο τελετών 

Κατηγορούν, ακόμα το νοσοκομείο ότι επιχείρησαν να συγκαλύψουν την υπόθεση, καθώς ενημερώθηκαν για τις συνθήκες θανάτου του μωρού τους από το γραφείο τελετών.

«Θέλω δικαιοσύνη για το αγοράκι μου. Είμαι πληγωμένη. Έχω πληγωθεί πολύ. Η γιατρός με πλήγωσε. Πλήγωσε το μωρό μου. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια», ξέσπασε η Jessica Ross.

Η Ross προέτρεψε τις νοσοκόμες που ήταν παρούσες στον τοκετό της να καταθέσουν τι πραγματικά συνέβη. «Το μόνο που θέλουμε είναι δικαιοσύνη για τον γιο μας. Μας είπαν ψέματα» και πρόσθεσε ότι για αυτή δικαιοσύνη είναι το να κλείσει το νοσοκομείο.

«Το γραφείο του ιατροδικαστή δήλωσε ότι το μωρό της  πέθανε από "κάταγμα - εξάρθρωση με πλήρη διατομή, της άνω αυχενικής μοίρας της σπονδυλικής στήλης (C1-C2) και του νωτιαίου μυελού", λόγω "δυστοκίας των ώμων, ανακοπής του τοκετού και παγίδευσης του εμβρύου στο κανάλι γέννησης», επεσήμανε ο πραγματογνώμονας.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο στο παρελθόν. Κανείς στο γραφείο μας δεν έχει δει κάτι τέτοιο. Όλοι όσοι συμβουλευτήκαμε δεν έχουν ξαναδεί τέτοια κατάσταση», δήλωσε ο ιατροδικαστής και συμπλήρωσε ότι νοσοκομείο θα έπρεπε να έχει επικοινωνήσει μαζί τους.

μωρόειδήσεις τώραΗΠΑγέννααποκεφαλισμός