Κόσμος|10.02.2024 21:36

Εντοπίστηκε «χελώνα-αλιγάτορας» στην Αγγλία: Το δάγκωμά της μπορεί να σπάσει κόκκαλο

Newsroom

Μια ιδιαιτέρως επικίνδυνη χελώνα, με σαγόνι τόσο δυνατό, ώστε το δάγκωμα της να σπάει κόκκαλο βρέθηκε στην Κάμπρια της Αγγλίας.

Οι λεγόμενες «χελώνες- αλιγάτορες» ζουν σε ποτάμια και βάλτους στη Φλόριντα και είναι αναγνωρίσιμες από τα κελύφη τους που μοιάζουν με πανοπλίες. Τους δίνουν μάλιστα τέτοια μια εμφάνιση που μοιάζει με… δεινόσαυρο!

Πως εντοπίστηκε

Αυτή η «χελώνα-αλιγάτορας» εντοπίστηκε στη λίμνη Urswick Tarn της Κάμπρια και ανασύρθηκε από την τοπική δημοτική σύμβουλο σύμβουλο Denise Chamberlain,η οποία την έβαλε σε ένα καλάθι αγορών και το πήγε στον κτηνίατρο.

«Άρχισε να φαίνεται πολύ στρεσαρισμένη», ανέφερε σε τοπικά Μέσα και συνέχισε: «Τηλεφώνησα σε διάφορες υπηρεσίες, οι οποίες δεν βοήθησαν καθόλου. Όλοι νόμιζαν ότι ήταν μια απλή χελώνα, αλλά δεν ήταν» πρόσθεσε, συνοψίζοντας πως πιθανότατα την είχε στην κατοχή του κάποιος λάτρης εξωτικών ζώων, ο οποίος δεν μπορούσε να τη φροντίσει άλλο.

Οι χελώνες αυτές είναι κυνηγοί που συνήθως τρέφονται με ψάρια, βατράχια, μικρά θηλαστικά, ακόμη και άλλες χελώνες. Μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 100 εκατοστά και να ζυγίζουν έως και 90 κιλά.

Φλόρινταειδήσεις τώραχελώναΑγγλίαειδήσεις